Η Νορβηγία υποδέχεται το Opel Ampera-e

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου Ampera-e θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία.
Η Νορβηγία υποδέχεται το Opel Ampera-e
Η προσπάθεια της Νορβηγίας να προστατεύσει το περιβάλλον και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων της απέκτησε ένα ακόμη σύμμαχο. Η Opel αποφάσισε να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή καριέρα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Ampera-e από την Νορβηγία. Μετά ακολουθούν οι χώρες Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία.

Οι πωλήσεις στη Νορβηγία ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου. Με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 χλμ. (ηλεκτρική αυτονομία μετρημένη με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης), το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel πωλείται στην πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Καθώς η αύξηση της παραγωγής του Ampera-e θα είναι σταδιακή, τους πρώτους μήνες θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό. Γι’ αυτό, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος για τις ευρωπαϊκές αγορές με έμφαση αρχικά στις αγορές που διαθέτουν υποδομή EV και έχουν δείξει μεγαλύτερη επιθυμία να φέρουν στους δρόμους τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η επιλογή της Νορβηγίας ως πρώτης αγοράς για το λανσάρισμα του Ampera-e έχει μία λογική. Η Νορβηγία είναι μακράν η πιο ώριμη αγορά EV στην Ευρώπη και σύντομα θα έχει ήδη 100.000 BEV στο δρόμο. Επιτυχημένες πολιτικές όπως απουσία φόρων αγοράς στα EV, απαλλαγή από ΦΠΑ σε αγορά ή leasing, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων και χρήση ferry, δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ, πρόσβαση σε λεωφορειόδρομους και 50% μειωμένος φόρων εταιρικών αυτοκινήτων δελεάζουν τους Νορβηγούς στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Νορβηγία είναι το υψηλότερο παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια. Ήδη άγγιξε το 22% το 2015 με το μερίδιο EV σε μερικές περιοχές της χώρας να υπερβαίνει το 30.

Το Opel Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης έχοντας ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 χλμ.– τουλάχιστον 100 χλμ. επιπλέον αυτονομία από τους πλησιέστερου αντιπάλου του στην κατηγορία στο δρόμο. Η συνδυασμένη αυτονομία WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) υπολογίζεται πάνω από 380 χλμ.

Ασφαλώς η αυτονομία σε συνθήκες πραγματικής χρήσης θα διαφέρει και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία ή τη τοπογραφία της αντίστοιχης διαδρομής.

Όταν οι πελάτες χρειάζεται να επαναφορτίσουν το όχημα μπορούν να αποκτήσουν περίπου 150 χλμ. αυτονομίας σε 30 λεπτά μόνο σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 50 kW DC (μέση τιμή, μετρημένη σύμφωνα με προκαταρκτικές δοκιμές NEDC).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v