To Ford Focus έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου

Το εκατομμυριοστό Focus νέας γενιάς με τον κινητήρα 1.0 EcoBoost παρήγαγε πριν από μερικές ημέρες η Ford Ευρώπης.
To Ford Focus έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου
του Σπύρου Ρέκκα

Η Ford Ευρώπης πρόσφατα παρήγαγε το εκατομμυριοστό Ford Focus νέας γενιάς. Το εκατομμυριοστό Focus, ένα hatchback με κινητήρα 1.0 EcoBoost, κατασκευάστηκε στο Saarlouis, στη Γερμανία. Η Ford κατασκευάζει επίσης το Focus για τη Ρωσία στο εργοστάσιο της Ford Sollers κοντά στην Αγ. Πετρούπολη.

«Το Focus είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, με ευελιξία που ικανοποιεί τις ανάγκες μιας μεγάλης γκάμας πελατών», δήλωσε η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης. «Πέρσι, λανσάραμε το μηδενικών ρύπων Focus Electric ολοκληρώνοντας την οικογένεια Focus που περιλαμβάνει επίσης το 250 PS Focus ST.» Το νέο Focus που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2010 είναι best-seller σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με ανάλυση της Ford βασισμένη στα τελευταία στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων οχημάτων της Polk για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η Ford σχεδιάζει να λανσάρει μία νέα έκδοση του Focus 1.0 EcoBoost (με το Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς 2012 & 2013), που θα είναι το πρώτο βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.

Το Focus εφοδιάζεται με τεχνολογίες όπως το Active Park Assist που χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να εντοπίζει κατάλληλους χώρους παρκαρίσματος και να κατευθύνει αυτόματα το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το κιβώτιο ταχυτήτων, το γκάζι και το συμπλέκτη. Μία άλλη τεχνολογία με την ονομασία Active City Stop ‘σαρώνει’ το εμπρός τμήμα του δρόμου 50 φορές το δευτερόλεπτο για την αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητες μέχρι 15 χλμ./ώρα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της σφοδρότητας πρόσκρουσης με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα.

Εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, το Ford SYNC με Emergency Assistance θα συνδέσει τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης. «Οι κάτοχοι του Focus δηλώνουν ότι εκτιμούν πραγματικά τις έξυπνες τεχνολογίες της Ford καθώς και την ασφάλεια, το σπορ χαρακτήρα, το στυλ και την άνεση του αυτοκινήτου» σχολίασε η Samardzich.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v