ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Nissan e-NV200: Πρόβα τζενεράλε για ηλεκτρικό φορτηγάκι

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό της Nissan, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Τι δείχνουν οι δοκιμές αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Nissan e-NV200: Πρόβα τζενεράλε για ηλεκτρικό φορτηγάκι

του Σπύρου Ρέκκα

Το 2014 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο των μικρών φορτηγών, αφού πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό. Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο Nissan e-NV200 το οποίο αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε έναν ακόμη κύκλο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Nissan θα πραγματοποιήσει δοκιμές, υπό πραγματικές συνθήκες, του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200, σε συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Ιαπωνίας, με την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο να αποτελεί το πεδίο της δράσης του.

Η δοκιμή αυτή θα διεξαχθεί με σκοπό την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του e-NV200 το 2014 και στο πλαίσιο αυτό, η Nissan θα παράσχει στην DHL Ιαπωνίας, ένα μοντέλο δοκιμής του e-NV200, για περίπου τρεις εβδομάδες. Το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αντικειμένων σε εταιρείες και εμπορικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα τόσο στη Nissan όσο και στην DHL, να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του οχήματος, αλλά και την χρηστικότητα του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις του. Η πολύτιμη ανατροφοδότηση των πληροφοριών που θα αποκτηθούν από την εν λόγω δοκιμή, θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό, για την μελλοντική εξέλιξη του οχήματος.

Για την ιστορία, η Nissan διεξάγει δοκιμές για το e-NV200 από το 2011, σε συνεργασία με μεγάλου βεληνεκούς οργανισμούς και εταιρείες. Στην Ιαπωνία, δοκιμές έχουν γίνει σε συνεργασία με την AEONMALL και την Coca-Cola. Στην Ευρώπη, οι δοκιμές έχου μεσω Διαδικτύου διεξαχθεί σε συνεργασία με την British Gas, ενώ πρόσφατα στη Σιγκαπούρη, η FedEx Express συμμετείχε στις δοκιμές στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχετικού προγράμματος της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, το e-NV200 έχει λάβει άκρως θετικά σχόλια για την ήσυχη και άνετη οδήγησή του, με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, να συμπληρώνονται από την “ γενναιόδωρη” μεταφορική του ικανότητα, επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v