Audi Q3: SUV... τσέπης, στυλ και επιδόσεων

Το νέο μέλος της οικογένειας Q, το Q3 ήρθε για να προστεθεί στα SUV της Audi. Στυλ, ποιότητα και σχεδιασμός εντός, με coupe χαρακτήρα εκτός. Υψηλής ποιότητα ο εξοπλισμός δεν θα αφήσει ανικανοποίητο ούτε τον οδηγό, ούτε τον επιβάτη.  
Audi Q3: SUV... τσέπης, στυλ και επιδόσεων
Η Αudi επεκτείνει την γκάμα των SUV με την προσθήκη του μικρότερου μέλους της οικογένειας των δημοφιλών Q. Μετά το θηριώδες Q7 και το πιο ισορροπημένο Q5 ήρθε η σειρά του Q3, ενός compact SUV με μήκος 4,39 μέτρα, πλάτος 1,83 και ύψος 1,6 μέτρων.

Το Q3 χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τις μικρότερες διαστάσεις αλλά και από το σχετικά χαμηλό βάρος (κάτω από 1.500 κιλά), που επετεύχθη με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε διάφορα μέρη του μοντέλου.

Εξωτερικά είναι αδιαμφισβήτητα Audi και δεν το κρύβει, με τη χαρακτηριστική μάσκα και τα φωτιστικά σώματα με τα LED. Η οροφή χαμηλώνει αρκετά «απότομα» στο πίσω τμήμα και αυτή η αλλαγή κλίσης χαρίζει ένα συντελεστή οπισθέλκουσας 0,32Cd και ένα coupe σχήμα.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα παραπέμπουν ευθέως στο Audi A1, προφανώς σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται αρχικά με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και ένα πετρελαίου. Το μικρότερο μοτέρ των 2,0 λίτρων (τεχνολογία άμεσου ψεκασμού) με τη συνδρομή υπερτροφοδότησης αποδίδει 170 άλογα, ενώ το αμέσως ισχυρότερο αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις βγάζει 211 άλογα.



Με το συγκεκριμένο μοτέρ το Q3 αποκτά τελική ταχύτητα της τάξεως των 230χλμ και επιτάχυνση από στάση (0-100χλμ) σε περίπου 7 δευτερόλεπτα. Στις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή υπάρχει και το μοτέρ πετρελαίου που βγάζει 177 άλογα. Στα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να υπάρξει ακόμη ένα μοτέρ πετρελαίου (140 αλόγων) που θα εξοπλίζει τη μικρότερη προσθιοκίνητη έκδοση του Q3.

Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (S Tronic) για τις εκδόσεις βενζίνης και 6τάχυτου μηχανικού για τα πετρελαιοκίνητα.

Το εσωτερικό του μοντέλου ακολουθεί τα υψηλά standard της εταιρίας τόσο σε ποιότητα όσο και σχεδιασμό. Αν και πιο minimal από τα αντίστοιχα σε Q5 και Q7 το εσωτερικό του Q3 κερδίζει τις εντυπώσεις με το στυλ αλλά και με τις όμορφες επιλογές στο τιμόνι, τα εσωτερικά διακοσμητικά σε αλουμίνιο, αλλά και της οθόνης 7 ιντσών.

Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 460 λίτρων που μπορεί να αυξηθεί στα 1.365 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ηχοσύστημα της Bose με 14 ηχεία, cruise control, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό. Επίσης η Audi εξοπλίζει το μοντέλο με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα κάνουν πιο ασφαλή αλλά και πιο εύκολη τη καθημερινότητα των επιβατών και του οδηγού ειδικότερα (πχ το park assist).

Το μοντέλο αναμένεται να βγει στις ευρωπαϊκές αγορές τον Ιούνιο και θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο στην Ισπανία. Η τιμή της βασικής έκδοσης στη Γερμανία θα είναι τα 29.900 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v