Renault Fluence: Οικονομία και χώροι για όλη την οικογένεια

Τις ανάγκες του οικογενειάρχη για οικονομική λύση με άφθονους χώρους φιλοδοξεί να καλύψει το νέο Renault Fluence. Συντηρητική σχεδίαση, ποιότητα υλικών και τεχνολογικές ευκολίες χαρακτηρίζουν το νέο family car της γαλλικής φίρμας.     
Renault Fluence: Οικονομία και χώροι για όλη την οικογένεια
Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων στην Ελλάδα (τα αποκαλούμενα σούπερ μίνι που ανήκουν στην κατηγορία "Β") είναι η δημοφιλέστερη σε όρους πωλήσεων, αφενός λόγω της πρακτικότητας που προσφέρουν, αφετέρου λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν.

Ωστόσο, όσο αξιόλογα και αν είναι, δεν ανταποκρίνονται πάντοτε με επιτυχία στις ανάγκες ενός οικογενειάρχη, ο οποίος αναζητά ένα οικονομικό μοντέλο που να προσφέρει άφθονους χώρους. Μια από τις λίγες τέτοιες περιπτώσεις στην εγχώρια αγορά είναι το Renault Fluence- ένα μοντέλο με κατά βάση συγκεκριμένο προσανατολισμό και αγοραστικό κοινό.

Ουσιαστικά το Fluence γεφυρώνει το κενό μεταξύ του Renault Megane και του μεγαλυτέρου Laguna. Η εξωτερική σχεδίαση είναι μάλλον συντηρητική (όχι όμως βαρετή), με μεγάλα φωτιστικά σώματα, απλές γραμμές που δεν παραπέμπουν απαραίτητα στη γνώριμη φόρμα της Renault, ειδικά στο πίσω τμήμα.

Το αποκλειστικά τετράθυρο μοντέλο έχει μήκος 4,61 μέτρα, πλάτος 1,8 και ύψος 1,47. Το μεταξόνιο είναι στα 2,7 μέτρα και ο χώρος αποσκευών «ξεκινά» από τα 496 λίτρα. Στην πράξη το μοντέλο προσφέρει απλόχερα χώρους για πέντε επιβαίνοντες μαζί με τις αποσκευές τους, ενώ και το εσωτερικό διακρίνεται για την πρακτικότητά του.

Το εσωτερικό του Fluence ομοιάζει ελαφρώς με του Megane και διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών, τις τεχνολογικές ευκολίες που προσφέρει και τον προσανατολισμό στην άνεση.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικός εξοπλισμός με αεραγωγούς για τους επιβαίνοντες πίσω, αισθητήρες βροχής και φωτεινότητας, ραδιοCD με Μp3, υπολογιστής ταξιδίου και ηλιοροφή.

Περιλαμβάνει επίσης αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής, κάρτα handsfree, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες ο υποψήφιος αγοραστής έχει στην πράξη μια επιλογή: το μοτέρ των 1,6 λίτρων που αποδίδει 116 άλογα στις 6.000 στροφές. Με το συγκεκριμένο μοτέρ το Fluence έχει τελική ταχύτητα της τάξεως των 185χλμ, ενώ τα πρώτα 100χλμ έρχονται από στάση σε κάτι περισσότερο από 11,5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 151Nm και είναι διαθέσιμη στις 4.250 στροφές.

Η κίνηση μεταδίδεται μέσω μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου 5 σχέσεων. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η γαλλική εταιρία προσφέρει την επιλογή πετρελαιοκινητήρα, 1,5 κ. εκ. και 78 ίππων.

Το Renault Fluence είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και συγκεκριμένα τις Expression, Dynamic και Privilege. Η τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ξεκινά από τα 13.545 ευρώ.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Fluemce φαίνεται να είναι η τιμή αγοράς και οι χώροι, ενώ η ύπαρξη ενός ακόμη βενζινοκινητήρα θα εμπλούτιζε τις επιλογές των υποψηφίων αγοραστών και θα ισχυροποιούσε τη θέση του Fluence απέναντι στον ανταγωνισμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v