Mercedes GLK – Class: Το νέο (τριάκτινο) αστέρι στα SUV

Άλλη μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική προστίθεται στις επιλογές που έχουν οι λάτρεις των μεσαίου μεγέθους SUV με τη νέα GLK - Class που στο εσωτερικό της "σκληρής" της εμφάνισης φιλοξενεί έναν δυνατό κινητήρα αλλά και έναν πλούσιο εξοπλισμό.
Mercedes GLK – Class: Το νέο (τριάκτινο) αστέρι στα SUV
Άλλη μια ελκυστική παρουσία προστίθεται στις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών οχημάτων SUV. H Mercedes μπαίνει «στα χωράφια» της BMW X3 και των μικρότερων SUV παρουσιάζοντας τη νέα GLK – Class.

To νέο μοντέλο διακρίνεται σχεδιαστικά για τις λιτές (σχεδόν δωρικές) γραμμές που διαθέτει, οι οποίες αν και φαίνεται να δανείζονται στοιχεία από την (προηγούμενη) ML, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Από μπροστά η νέα GLK υιοθετεί μια πιο «σκληρή» εμφάνιση, τουλάχιστον συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού, ενώ το πίσω μέρος είναι συντηρητικότερο, χωρίς όμως να είναι απρόσωπο ή «βαρετό». Το συνολικό μήκος ανέρχεται σε 4,5 μέτρα, το πλάτος σε 1,8 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο έχει 2,7 μέτρα μήκος.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα οι υποψήφιοι αγοραστές αναμένεται να έχουν αρχικά δύο επιλογές και συγκεκριμένα κινητήρες των 3,0 και των 3,5 λίτρων αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος που θα εξοπλίσει αρχικά το μοντέλο αποδίδει περί τους 270 ίππους με την επιτάχυνση έως τα πρώτα 100χλμ να έρχεται σε περίπου 6,6 δευτερόλεπτα.

[Δείτε video με τη νέα Mercedes GLK - Class]

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους 4 τροχούς μέσω ενός 7ταχύτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ αρωγό στην εκτός δρόμου κίνηση αναμένεται να αποτελέσει για τον οδηγό το εξελιγμένο σύστημα της ανάρτησης.

Το εσωτερικό διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών και την σχεδίαση και μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της κατηγορίας. Ξεχωρίζει η έγχρωμη οθόνη ψηλά στο ταμπλό που ενσωματώνει τη χρήση διαφόρων λειτουργιών και το όμορφο τριάκτινο τιμόνι με την πληθώρα κουμπιών για τον έλεγχο συστημάτων, όπως το ηχοσύστημα κλπ.

Στον πλούσιο εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δερμάτινες επενδύσεις, cruise control και όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες για τον έλεγχο της ευστάθειας, της πρόσφυσης και του «φρεναρίσματος» του οχήματος.

Η νέα Mercedes GLK – Class προβλέπεται να αποτελέσει εμπορική επιτυχία καθώς οι επιδόσεις, η ποιότητα αλλά και το σήμα της εταιρίας συνιστούν σίγουρα όπλα κατά του ανταγωνισμού.

Το μοντέλο αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v