VW Tiguan: Και τα SUV... θέλουν τον Γερμανό τους

Με το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων οδηγών να στρέφεται όλο και περισσότερο στα μικρομεσαία SUV, η Volkswagen δίνει πλέον τη δική της απάντηση στον έντονο ανταγωνισμό με το νέο Tiguan, που υπόσχεται ασφάλεια, δύναμη και αξιοπιστία.
VW Tiguan: Και τα SUV... θέλουν τον Γερμανό τους
Η VW καθυστέρησε να εισέλθει στα μικρομεσαία SUV, μιας κατηγορίας που προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Ελλήνων αγοραστών.

Με το νέο μοντέλο ονόματι Tiguan η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μοντέλο που προσφέρει ασφάλεια, εφοδιάζεται με έναν πολύ καλό κινητήρα και προσφέρει την αξιοπιστία της VW.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση το Tiguan βρίσκεται κοντά με το Touran σε διαστάσεις, ενώ εξωτερικά είναι ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο.

Το Tiguan προσφέρεται με δύο κινητήρες των 1,4 και 2,0 λίτρων αντίστοιχα με τον δεύτερο να είναι ντιζελοκινητήρας. Ως εκ τούτου η επιλογή του υπερτροφοδοτούμενου (ουσιαστικά διαθέτει τούρμπο και μηχανικό συμπιεστή) κινητήρα των 1,4 λίτρων που αποδίδει 150 άλογα μοιάζει να είναι μονόδρομος για τον υποψήφιο αγοραστή.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ στις 5.800 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 24,6kgm βγαίνει αρκετά χαμηλά μεταξύ των 1.600 και 1.800 σ.α.λ.

Η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται λίγο υψηλότερα των 190χλμ, ενώ τα πρώτα 100 χλμ έρχονται σε περίπου 9,5 δευτερόλεπτα. Η κίνηση μεταδίδεται στους 4 τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και κατά βάση στον μπροστινό άξονα, ενώ μόνο σε ειδικές συνθήκες περνά έως και το 100% στον πίσω.

[Δείτε video με το νέο VW Tiguan]


Το μεγάλο πλεονέκτημα του Tiguan φαίνεται να είναι η ροπή που είναι διαθέσιμη από χαμηλές στροφές αλλά και οι δυνατότητες τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Το εσωτερικό από την άλλη μοιάζει με εκείνο του Golf Plus αλλά συνολικά το επίπεδο εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς περιλαμβάνει αερόσακους, ESP, θερμαινόμενους καθρέπτες, ηχοσύστημα, υπολογιστή ταξιδίου, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων κ.α.

Η τιμή του νέου Τiguan ξεκινά λίγο χαμηλότερα από τα 27.000 ευρώ.


Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v