Νέο Fiat Bravo: Ανανέωση με άποψη

Η ενδιαφέρουσα σχεδίαση του εσωτερικού κα ιτου εξωτερικού σε συνδυασμό με τις σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις και την πάντα προσιτή τιμή των μοντέλων της FIAT, καθιστούν το νέο Bravo όχι "σταρ", αλλά σίγουρα μια καλή και κυρίως "τίμια" πρόταση για την κατηγορία του.
Νέο Fiat Bravo: Ανανέωση με άποψη
του Άρη Δαμουλάκη
 
Η «ενδιαφέρουσα» σχεδίαση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού μαζί με την προσιτή τιμή αποτελούσαν πάντοτε ένα από τα δυνατά χαρτιά των μοντέλων της Fiat. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συνεπικουρούμενα από τους ισχυρούς κατά καιρούς κινητήρες που εξόπλιζαν τα μοντέλα, χάρισαν μια ξεχωριστή θέση στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Με το νέο Bravo η εταιρία φαίνεται να επιστρέφει σε αυτές τις αξίες, που εν μέρει είχε αποκηρύξει με το Stilo.

Εξωτερικά το Bravo κατατάσσεται μάλλον στους μεγάλους της κατηγορίας σε ό,τι αφορά το μήκος και το πλάτος του οχήματος. Στο μπροστινό τμήμα τα φώτα και η μάσκα θυμίζουν ελαφρώς το Punto, ενώ καλαίσθητο είναι και το πίσω τμήμα. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το νέο Bravo έρχεται έως τώρα μόνο σε 5θυρο αμάξωμα.

Οι θετικές εντυπώσεις περνούν και στο εσωτερικό του οχήματος με τη χρήση των σκληρών πλαστικών να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, ενώ έντονες είναι οι σπορ πινελιές και η εν γένει πιο «φρέσκια» σχεδιαστική διάθεση, συγκριτικά με το Stilo.

Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ABS/EBD, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, 6 αερόσακους, ηχοσύστημα με CD player και MP 3, αισθητήρα φωτός και βροχής, navigator, αισθητήρες στάθμευσης αλλά και cruise control.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει 150 άλογα στις 5.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή διαμορφώνεται στα 230Nm στις 3.000 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 210χλμ, ενώ τα πρώτα 100χλμ έρχονται από στάση σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα (8,2 δ. με το overboost).

        [Βίντεο με το νέο Fiat Bravo]


Σε ό,τι αφορά τη διάταξη των αναρτήσεων φορά γόνατα Mc Pherson με αντιστρεπτική δοκό εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, επίσης με αντιστρεπτική.

Οι τιμές για το Fiat Bravo 1,4 T-Jet ξεκινούν από τα 18.350 ευρώ και ανάλογα με τα εξτρά του εξοπλισμού μπορεί να φθάσουν έως και τα 19.500 ευρώ περίπου. Η παραπάνω τιμολόγηση δεν είναι και η ανταγωνιστικότερη της κατηγορίας, αλλά δεδομένου του εξοπλισμού και των επιδόσεων που προσφέρει το Bravo είναι αρκετά δελεαστική, ειδικά στη βασική έκδοση που ακούει στο όνομα Dynamic.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v