Το όραμα τηs Audi για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

Με συστηματική σχεδίαση από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του οχήματος, η Audi αποκαλύπτει τα σχέδια για το πρωτότυπο όχημα Audi urbansphere.
Το όραμα τηs Audi για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί αρχικά δημιούργησαν το Audi urbansphere για χρήση στις μεγαλουπόλεις της Κίνας με το πυκνό κυκλοφοριακό, παρά το ότι το πρωτότυπο είναι κατάλληλο και για κάθε άλλο μητροπολιτικό κέντρο του κόσμου.

Προσωπικός χώρος

Σε αυτές τις αστικές περιοχές όπου ο προσωπικός χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, το πρωτότυπο όχημα παρέχει τον μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο οχήματος στην ιστορία της Audi. Συνδυάζει αυτό το χαρακτηριστικό ευφυώς με τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις και παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπειριών.

Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αντιληπτό στο πρωτότυπο Audi urbansphere και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό του εσωτερικό. Το ευρύχωρο όχημα έχει χαρακτήρα ενός lounge σε τροχούς και mobile office, χρησιμεύοντας ως τρίτος χώρος διαβίωσης για τον χρόνο που καταναλώνεται στην κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, το Audi urbansphere συνδυάζει την πολυτέλεια της απόλυτης ιδιωτικότητας με ένα πλήρες εύρος high-tech χαρακτηριστικών, ακόμα και στις καθημερινές ώρες αιχμής. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μετατρέπει το εσωτερικό, στο οποίο το τιμόνι, τα πεντάλ ή οι ενδείξεις λάμπουν διά της απουσίας τους, σε έναν κινητό χώρο αλληλεπίδρασης που αποτελεί μια πύλη σε ένα ευρύτερο ψηφιακό οικοσύστημα.

Ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών

Χάρη στις ξεχωριστές επιλογές της Audi και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ψηφιακών υπηρεσιών από άλλους παρόχους, οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες. Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών ειδικά για την κάθε διαδρομή. Το όχημα φροντίζει επίσης καθημερινές εργασίες που υπερβαίνουν τη διαδρομή καθαυτή – για παράδειγμα, κλείσιμο ενός δείπνου ή online αγορές μέσα από το όχημα. Επιπλέον, το αυτόνομο Audi urbansphere παραλαμβάνει τους επιβάτες από το σπίτι και φροντίζει αυτόνομα για την εύρεση θέσης στάθμευσης και τη φόρτιση της μπαταρίας.



Ενσωμάτωση βίντεο streaming

Διατίθενται επίσης εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment, για παράδειγμα απροβλημάτιστη ενσωμάτωση υπηρεσιών μουσικής και βίντεο streaming εντός του οχήματος. Η Audi παρέχει επίσης αποκλειστικά προνόμια, που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε συναυλίες, πολιτισμικά δρώμενα και αθλητικές εκδηλώσεις βάσει των εξατομικευμένων προτιμήσεών τους.

Οι πόρτες του πρωτοτύπου Audi urbansphere είναι τύπου suicide μπροστά και πίσω, δεν υπάρχει κολόνα Β. Έτσι, όλος ο κόσμος του εσωτερικού του urbansphere απλώνεται μπροστά στους επιβάτες από τη στιγμή της επιβίβασης. Τα καθίσματα που στρέφονται προς τα έξω και ένα κόκκινο χαλί φωτός που προβάλλεται στο έδαφος δίπλα στο όχημα, μετατρέπουν κάθε μοναδική είσοδο στο όχημα σε μια εμπειρία άνεσης.

Τέσσερα μεμονωμένα καθίσματα σε δύο σειρές παρέχουν στους επιβάτες πολυτελή άνεση πρώτης θέσης. Τα καθίσματα στο πίσω μέρος διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις και μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων ρύθμισης. Στις λειτουργίες Relax και Entertain, η πλάτη καθίσματος μπορεί να ανακλιθεί έως και 60 μοίρες, ενώ τα μαξιλάρια ποδιών ταυτόχρονα εκτείνονται. Τα κεντρικά υποβραχιόνια που είναι ενσωματωμένα στα πλαϊνά των καθισμάτων και τα αντίστοιχα στις πόρτες δημιουργούν μια άνετη αίσθηση ασφάλειας.



Βιωσιμότητα ως βασική αρχή

Πολλά από τα υλικά στο εσωτερικό του πρωτοτύπου Audi urbansphere, όπως οι επενδύσεις καρπίνου, προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Αυτή η επιλογή υλικών επιτρέπει τη χρήση ξύλου που έχει αναπτυχθεί κοντά στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αξιοποίηση όλου του κορμού. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά στη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής.

Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι από ECONYL, ένα ανακυκλωμένο πολυαμίδιο. Το υλικό μπορεί να ανακυκλώνεται επίσης μετά από τη χρήση του στο αυτοκίνητο – χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Το γεγονός ότι τα αντίστοιχα υλικά τοποθετούνται ξεχωριστά διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ανακυκλωσιμότητά τους, καθώς η ανάμιξή τους θα μείωνε δραστικά τη δυνατότητα ανακύκλωσης.

Το ύφασμα βισκόζης μπαμπού χρησιμοποιείται στα υποβραχιόνια και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το μπαμπού αναπτύσσεται ταχύτερα από το συνηθισμένο ξύλο, απορροφά πολύ άνθρακα και δεν απαιτεί ζιζανιοκτόνα ή παρασιτοκτόνα, για να αναπτυχθεί.

Σύστημα κίνησης και φόρτιση

Η πλατφόρμα τεχνολογίας του Audi urbansphere – η Premium Platform Electric ή PPE – σχεδιάστηκε αποκλειστικά για συστήματα ηλεκτροκίνησης μπαταρίας και έτσι αξιοποιεί πλήρως όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας. Τα βασικό στοιχείο της PPE είναι μια μονάδα μπαταρίας ανάμεσα στους άξονες που – όπως και στο Audi grandsphere – αποθηκεύει περίπου 120 κιλοβατώρες ενέργειας. Η Audi κατόρθωσε να διαμορφώσει μια επίπεδη διάταξη για την μπαταρία χρησιμοποιώντας σχεδόν όλο το μεταξόνιο του οχήματος ανάμεσα στους άξονες.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του πρωτοτύπου Audi urbansphere αποδίδουν συνολικά 295 kw και ροπή συστήματος 690 Nm. Αυτές είναι εντυπωσιακές τιμές που συχνά δεν αξιοποιούνται πλήρως κατά την οδήγηση στην πυκνή αστική κυκλοφορία. Παρόλα αυτά, το Audi urbansphere διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro – ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της μάρκας.

Γρήγορη φόρτιση, υψηλή αυτονομία

Ο πυρήνας του συστήματος κίνησης είναι η τεχνολογία φόρτισης 800 Volt. Διασφαλίζει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται με έως και 270 kw σε σταθμούς ταχυφόρτισης στον συντομότερο εφικτό χρόνο. Σύμφωνα με αυτό, οι χρόνοι φόρτισης πλησιάζουν αυτούς μιας συμβατικής στάσης για ανεφοδιασμό καυσίμου ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης: Μόλις δέκα λεπτά αρκούν για τη φόρτιση της μπαταρίας σε ένα επίπεδο που αρκεί για την κίνηση του οχήματος για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα (186 μίλια). Επιπλέον, η μπαταρία που διατηρεί περισσότερες από 120 κιλοβατώρες, μπορεί να φορτίζεται από το 5 στο 80 τοις εκατό σε λιγότερο από 25 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναμένεται αυτονομία έως 750 χιλιόμετρα (466 μίλια) σύμφωνα με το πρότυπο WLTP – και ακόμα και κατά τη χρήση στις πιο ενεργοβόρες διαδρομές στην πόλη και τις σύντομες αποστάσεις γενικά είναι εφικτό να μην παρατηρούνται μη αναμενόμενες στάσεις για φόρτιση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v