ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εντυπωσιακή γαλλική φινέτσα και μουσική πανδαισία

Το νέο σύστημα Premium Hi-Fi στο Peugeot 308 είναι εντυπωσιακό.

Εντυπωσιακή γαλλική φινέτσα και μουσική πανδαισία

Το νέο σύστημα Premium Hi-Fi που εφοδιάζει το νέο Peugeot 308 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Focal, μία γαλλική μάρκα που ειδικεύεται στην ακουστική υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα είναι το αποτέλεσμα μίας συνεργασίας που διαρκεί περισσότερα από 4 χρόνια. Ενσωματωμένο τέλεια στο Peugeot i-cockpit του νέου 308, προφέρει μία μοναδική ηχητική εμπειρία, συνδυάζοντας την απόλαυση του απολύτως καθαρού ήχου με την οδήγηση υψηλής πιστότητας.

Οι ομάδες συνεργάστηκαν για να ορίσουν την τοποθεσία του κάθε ηχείου, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους επιβάτες μία εξαιρετική εμπειρία ήχου. Οι ομάδες διεξήγαγαν μία μελέτη στρατηγικών σημείων (να προσδιοριστούν θέματα όπως οι πόρτες, οι γρίλιες, η διακόσμηση, το γυάλισμα), έτσι ώστε η απόδοση να είναι εγγυημένη στην καμπίνα του επιβάτη. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη σχετικά με τη δομή του τμήματος του χώρου αποσκευών, όπου φιλοξενείται το subwoofer. Ο ήχος είναι ακριβής και σταθερός μέσα στην καμπίνα, οι φωνές καθαρές και λεπτομερείς και το μπάσο βαθύ.

Η συνεργασία δύο μεγάλων μαρκών

Η γαλλική κατασκευαστική φιλοσοφία, η υψηλή τεχνολογία και η καινοτομία συνδέουν τις δυο φίρμες. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2014 για τα concept cars. Επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας: 2008, 3008, 5008, 508 και 508 SW.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η φίρμα του ήχου εδραιώθηκε ως μάρκα-σημείο αναφοράς στην κατασκευή ηχείων υψηλής πιστότητας για το σπίτι, οθόνες για studio ηχογράφησης, ακουστικά κεφαλής και οπτικοακουστικά συστήματα για αυτοκίνητα και πλοία.Τα μυστικά της ακουστικής τεχνολογίας στο εσωτερικό του νέου Peugeot 308

Το premium Hi-FI της Focal στο νέο 308 αποτελείται από 10 ηχεία με εξαιρετική τεχνολογία:

• 4 TNF αλουμινίου ανεστραμμένου κώνου

• 4 woofers/μεσαίων συχνοτήτων με μεμβράνη από polyglass διαμέτρου16.5 εκ. αναρτώμενα σε TMD (Turned Mass Dumper)

• 1 ηχείο κεντρικού καναλιού από polyglass

• 1 Power Flower™ ηχείο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων

Είναι συνδεδεμένα με ένα νέο ενισχυτή 12 κατευθύνσεων, 690W που υποστηρίζεται από τις διαδικασίες ψηφιακής υποστήριξης ήχου Arkamys.

Μεγάφωνα ανεστραμμένου κώνου από TNF αλουμίνιο

Δημιούργημα της Focal, τα  μεγάφωνα ανεστραμμένου κώνου δεν σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται από τη δημιουργία τους. Το βασικό τους πλεονέκτημα, εκτός της χαμηλής κατευθυντικότητας του ήχου, βασίζεται στη μικρής διαμέτρου περιέλιξης (η οποία του προσδίδει πολύ χαμηλό βάρος με καλύτερη επιτάχυνση), ενσωματωμένης στο σταθερό κώνο. Όσον αφορά στο  μπάσο, η ειδικότητα της φίρμας του ήχου είναι να δουλεύει απ’ ευθείας στην εκπομπή του ήχου, οπότε στα μηχανικά χαρακτηριστικά των υλικών.

Turned Mass Dumper

Μία ακόμη καινοτομία ήταν η απόσβεση του ήχου της ανάρτησης, μέσω του Turned Mass Dumper. Οι ομάδες δημιούργησαν ένα εργαλείο προσομοίωσης, ώστε να οπτικοποιήσουν τη δυναμική συμπεριφορά της ανάρτησης που επιβεβαιώνει τη σύνδεση του κώνου με το κύπελο και αποκαλύπτει όσα πρέπει να απαντηθούν στο μέλλον. Βρήκε μια πρωτοποριακή απάντηση, μέσω μιας τεχνική που χρησιμοποιείται σε αντισεισμικά συστήματα για ουρανοξύστες, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στις αναρτήσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων! Αυτή είναι η τεχνική "Tuned Mass Damper": ένα σύστημα αντίβαρου για την εξάλειψη της ταλάντωσης των ηχείων

Power Flower ηχείο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων

Η τεχνολογία Power Flower είναι άλλο ένα ισχυρό στοιχείο συνδεδεμένο με την φίρμα ήχου. Το Power Flower προέρχεται από τα μεγάφωνα Utopia με τις μοναδικές τους τεχνολογίες.

Με τα χρόνια, αυτό το σύστημα έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και το αποτέλεσμα είναι τα σταθερά μπάσα ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης ηχητικής πίεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v