Εικονική πραγματικότητα στο αυτοκίνητο

Η Porsche ετοιμάζει μια νέα μονάδα εικονικής πραγματικότητας στο Λος Άντζελες.
Εικονική πραγματικότητα στο αυτοκίνητο

Η Porsche και η νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας ψυχαγωγίας holoride εφαρμόζουν πιλοτικά μια νέα μονάδα εικονικής πραγματικότητας στο Porsche Experience Center στο Λος Άντζελες.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων κοινών έργων, αυτή είναι η πρώτη εμπορική εγκατάσταση της τεχνολογίας της holoride που στοχεύει να αλλάξει την ψυχαγωγία των πίσω καθισμάτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα στο Porsche Experience Center (PEC) στο Λος Άντζελες θα αξιολογήσει τη ζήτηση των οδηγών και την τεχνική σταθερότητα ως προοίμιο για μια πιθανή κυκλοφορία σε άλλα PEC παγκοσμίως.

Συνδέοντας τη φυσική ανάδραση σε πραγματικό χρόνο μέσα σε ένα κινούμενο όχημα σε ένα ακουστικό VR, οι επιβάτες θα οδηγηθούν σε ένα πλήρως καθηλωτικό ταξίδι στο διάστημα καθώς πετούν με ένα διαστημόπλοιο, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών εφέ και εικαστικών που προσαρμόζονται στην κίνηση του αυτοκινήτου.



Για να γίνει αυτό δυνατό, το holoride χρησιμοποιεί δεδομένα οδήγησης από μια Porsche Cayenne, όπως το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, για να προσαρμόσει την εμπειρία ώστε να ταιριάζει με την κίνηση του αυτοκινήτου. Αυτή η μοναδική προσέγγιση ταιριάζει με αυτό που βλέπουν και αισθάνονται οι επιβάτες χωρίς σχεδόν καμία καθυστέρηση.

Το παιχνίδι Cosmic Chase

Η ίδια η εμπειρία περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο παιχνίδι, το Cosmic Chase, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Schell Games, με έδρα το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Οι επιβάτες θα βρεθούν σε ένα διαστημόπλοιο γύρω από μια ομάδα νεοσύλλεκτων που σχηματίζουν τη Συμμαχία της Γης, με αποστολή να πολεμήσουν τον εξωγήινο Cymex.

Εικονικοί δρόμοι

Ανακαλύψτε ξανά και ξανά τους πιο όμορφους δρόμους σε μια Porsche χωρίς καν να μπείτε στο αυτοκίνητο. Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων από το Zuffenhausen αναπτύσσει μια καινοτόμο λύση λογισμικού σε συνεργασία με την ελβετική start-up Way Ahead Technologies για να κάνει αυτή την ιδέα πραγματικότητα.

Στόχος του προγράμματος Virtual Roads είναι να προσφέρει στον οδηγό την ευκαιρία να επιλέξει γρήγορα και εύκολα τις αγαπημένες του διαδρομές από την πραγματική ζωή και να τις μεταφέρει σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Το μόνο που χρειάζονται οι χρήστες είναι ένα smartphone με την κατάλληλη εφαρμογή.

Στο μέλλον, το έργο καινοτομίας θα επιτρέπει στον οδηγό να καταγράφει οποιαδήποτε διαδρομή χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη εφαρμογή στο smartphone τους, η οποία χρειάζεται απλώς τοποθέτηση πίσω από το παρμπρίζ. Τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν αυτόματα στον εικονικό κόσμο χάρη στο λογισμικό που μετατρέπει τις εγγραφές του δρόμου και της γύρω περιοχής σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον.



Οδηγώντας τους πιο όμορφους δρόμους εικονικά

"Αν ρωτήσετε τον κόσμο ποιος πιστεύει ότι είναι ο πιο όμορφος δρόμος, ο καθένας έχει στο μυαλό του τη δική του, πολύ προσωπική διαδρομή. Τα χαρακτηριστικά της τοπογραφίας είναι αυτά που κάνουν μια διαδρομή ιδιαίτερα ελκυστική, ανεξάρτητα από το αν είναι ένα μοναδικό αλπικό πέρασμα ή ένα θρυλικός παράκτιος δρόμος», λέει ο Robert Ader, Chief Marketing Officer (CMO) στην Porsche, το τμήμα της οποίας είναι υπεύθυνο για το έργο. «Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις με μια πολύ πιο απλή διαδικασία ψηφιοποίησης που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να οδηγήσει την αγαπημένη του διαδρομή εικονικά».

Τεχνητή νοημοσύνη

Το έργο βασίζεται σε εξειδικευμένο λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη για να καταγράψει έναν δρόμο και τα γύρω του χαρακτηριστικά, όπως φράγματα και δέντρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά στη συνέχεια αναπαράγονται όσο το δυνατόν πιο πιστά και γρήγορα σε ψηφιακή τρισδιάστατη μορφή. Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από την Way Ahead Technologies και βασίζεται σε ένα εκτενές αρχείο γραφικών. Η προστασία δεδομένων ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ανάπτυξης, το πρόγραμμα διασφαλίζει ότι οι άλλοι χρήστες του δρόμου δεν θα αφαιρεθούν από την πραγματική ζωή και δεν θα μεταφερθούν στον εικονικό κόσμο.

Ζήστε μοναδικές διαδρομές εικονικά με μια Porsche

Το αρχείο για κάθε μοναδική διαδρομή που δημιουργείται με τη χρήση της νέας εφαρμογής είναι προς το παρόν συμβατό με μια σειρά από παιχνίδια αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Assetto Corsa, που σημαίνει ότι οι οδηγοί της Porsche και οι θαυμαστές της μάρκας θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του εικονικού κόσμου. Μπορείτε να βιώσετε τις διαδρομές ξανά και ξανά σε οποιονδήποτε προσομοιωτή εξοπλισμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό ή μέσω smartphone.

Να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας

Ο οδηγός θα μπορεί να απολαύσει τα πάντα, από ένα εκπληκτικά όμορφο ταξίδι διακοπών κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ έως μια εντυπωσιακή βόλτα γύρω από την πίστα του GP Ice Race στο Zell am See. Το έργο καινοτομίας έχει ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, ακόμη και διαδρομές που είναι κλειστές για το ευρύ κοινό ή είναι ανοιχτές μόνο σε καθορισμένες ημέρες μπορούν να τις δοκιμάσετε σε ένα σπορ αυτοκίνητο της Porsche και να τις μοιραστείτε με άλλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v