Αήττητη η Toyota!

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το 2021 κατέκτησε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων.
Αήττητη η Toyota!

Η Toyota, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών και των επιπτώσεων από την πανδημία, κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων στη παγκόσμια αγορά το 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το 2021 κατέκτησε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων. Η επίδοση της είναι εντυπωσιακή καθώς έφθασε τα 10,5 εκατ. οχήματα.

Η επιτυχημένη της πορεία περιλαμβάνει και ένα ακόμη στοιχείο το οποίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό για το μέλλον και την θέση της μάρκας στο παγκόσμιο στερέωμα. Η Toyota, κατάφερε το 2021 να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεων της όταν η πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψε αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις.

Το 2021 οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10,1%, φθάνοντας τα 10,5 εκατ. οχήματα. Δεύτερη η Volkswagen, με 8,9 εκατ. αυτοκίνητα, πτώση 5% σε σχέση με το 2020. Η Volkswagen, σημείωσε τα  χαμηλότερο ποσοστό πωλήσεων τα τελευταία 10 χρόνια.



Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή επειδή η έλλειψη ημιαγωγών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού διέκοψε τις αλυσίδες εφοδιασμού και δημιουργήθηκε έντονος ανταγωνισμός με τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης, οι οποίοι απορρόφησαν μεγάλο μερίδιο από την διαθέσιμη ποσότητα. 

Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία έχει ξεπεράσει την πανδημία καλύτερα από τις περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, επειδή η εγχώρια αγορά της, η Ιαπωνία, και τμήματα της Ασίας, έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την Ευρώπη.

Η Toyota, θα ανακοινώσει τα κέρδη τρίτου τριμήνου στις 9 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπολείπεται του στόχου παραγωγής των 9 εκατομμυρίων οχημάτων το επιχειρηματικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, λόγω των ελλείψεων που συνδέονται με τον COVID-19, αναφέρει το Reuters.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v