Morgan Plus Four LM62: Μόνο για 62 τυχερούς οδηγούς

H Morgan Motor Company παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Plus Four, προς τιμή της νίκης της στο Le Mans το 1962.
Morgan Plus Four LM62: Μόνο για 62 τυχερούς οδηγούς

Η Morgan Motor Company ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Plus Four LM62, ενός μοντέλου που γιορτάζει τη θρυλική νίκη της εταιρείας στο 24 Hours of Le Mans το 1962. Βασισμένο στο τυπικό Morgan Plus Four αποτίει φόρο τιμής στο Morgan Plus 4 SuperSports - γνωστό σαν TOK 258 - που κέρδισε στην κατηγορία των 2.0 λίτρων του εξαντλητικού αγώνα αντοχής πριν από έξι δεκαετίες. Αποφασίστηκε να κατασκευαστούν μόνο 62 αυτοκίνητα από αυτή την σειρά, καθώς πρόκειται για μια πρόταση που απευθύνεται σε λάτρεις της αυτοκίνησης και συλλέκτες αυτοκινήτων που τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία.

Σε δυο χρώματα

Το διάσημο TOK 258 ήταν βαμμένο σε χρώμα σκούρο πράσινο. Επίσης, μια συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου ήταν δημοφιλής στα οχήματα Motorsport της Morgan της εποχής. Αυτά τα δύο χρώματα έχουν εμπνεύσει τις αποχρώσεις που διατίθενται στο Morgan Plus Four LM62.

Μια σκληρή οροφή Heritage White - ακριβώς όπως αυτή που τοποθετήθηκε στο διάσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο - διατίθεται στάνταρ, ειναι η πρώτη φορά που αυτή η οροφή είναι διαθέσιμη στο μοντέλο.

Επιπλέον φόρος τιμής στον νικητή Morgan είναι ένα πακέτο γραφικών LM62, το οποίο περιλαμβάνει στρογγυλές ράβδους με τον αριθμό «29» - σύμφωνα με το TOK 258 - καθώς και ένα πίσω σήμα LM62, ασημί βαμμένες συρμάτινες ζάντες, καπάκι πλήρωσης καυσίμου τύπου Le Mans και ένα θολωτό πίσω πάνελ.



Ειδικός εξοπλισμός

Στο εσωτερικό, το μοντέλο είναι διακοσμημένο με μια μεταλλική πλάκα LM62, που εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό κατασκευής του αυτοκινήτου από τη σειρά των 62 παραδειγμάτων.

Προσαρμοσμένα πατάκια από καουτσούκ, ταμπλό με τμήματα από ξύλο Tawny είναι στάνταρ στο LM62, ενώ τα μαύρα δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα Comfort Plus ολοκληρώνουν την αισθητική του εσωτερικού.

Ο Steve Morris, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Motor Company, δήλωσε: "Το Morgan Plus 4 που κέρδισε το Le Mans το 1962 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ενθουσιωδών, εργαζομένων και ιδιοκτητών Morgan σε όλο τον κόσμο. Σήμανε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Morgan, το αυτοκίνητο διανυσε περισσότερα από 3.540 χλμ. μίλια με μέση ταχύτητα σχεδόν 151 χλμ./ώρα και θριάμβευσε - όπως ο David vs Goliath - επί των μεγαλύτερων και καλύτερα χρηματοδοτούμενων αντιπάλων μας της εποχής. Με το Morgan Plus Four LM62, αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτό διάσημο όχημα και την απίστευτη στιγμή στο χρόνο, 60 χρόνια μετά. Περιορίζονται σε μόλις 62 μεμονωμένα αριθμημένα παραδείγματα, οι προσαρμοσμένες πινελιές και το βελτιωμένο επίπεδο τυπικών προδιαγραφών καθιστούν αυτά τα αυτοκίνητα μια δελεαστική πρόταση για πελάτες που θέλουν ένα κομμάτι της ιστορίας της Morgan."

Το Plus Four LM62 διατίθεται από τους αντιπροσώπους Morgan παγκοσμίως, με αριστερό ή δεξιοτίμονο κιβώτιο ταχυτήτων και με επιλογή χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τιμή του ξεκινά από 94.540 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v