ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το πιο έξυπνο αυτοκίνητο πόλης

Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Devanga Borah, παρουσίασε την ιδέα του για το αυτοκίνητο πόλης που θα μπορούσε να κατασκευάσει η Apple.

Αυτό είναι το πιο έξυπνο αυτοκίνητο πόλης

Η διαχείριση της αλματώδους αύξησης του κυκλοφοριακού φορτίου στις πόλεις είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις κυβερνήσεις, τους ερευνητές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι δυο παράγοντες που σταδιακά θα συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των νέων συνθήκων στον τομέα των μεταφορών.

Οι κολοσσοί της ηλεκτρονικής ποτέ δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον  τους για τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση και τώρα που πλέον τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η αυτόνομη οδήγηση λύνουν πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν στην σχεδίαση και την εξέλιξη των νέων μοντελων, προγραμματίζουν το λανσάρισμα καινοτομικών κατασκευών υψηλών προδιαγραφών.

Το ενδιαφέρον των κολοσσών της ηλεκτρονικής αξιοποιείται και από ταλαντούχους σχεδιαστές αυτοκίνητων. Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Devanga Borah, παρουσίασε την ιδέα του για το αυτοκίνητο πόλης που θα μπορούσε να κατασκευάσει η Apple.Αναλύοντας τα στοιχεία του, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και το πιο έξυπνο αυτοκίνητο πόλης που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα.

Το Apple Car concept, διαθετει ένα κλωβό που έχει την ικανότητα να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες. Εσωτερικά υπάρχουν τα όργανα πλοήγησης και δυο καθίσματα.

Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Devanga Borah, αξιοποιεί και την δυνατότητα της αυτόνομης κίνησης του αυτοκινήτου, οπότε το όχημα με την ρηξικέλευθη σχεδίαση, θα έρχεται μόνο χωρίς την παρουσία οδηγού στο σημείο που το έχει καλέσει ο χρήστης. Μετά την επιβίβαση των επιβατών, θα διανύει την απόσταση που έχει προγραμματισθεί από πριν ενώ και σε αυτό το στάδιο της μετακίνησης πάλι η παρέμβαση του οδηγού θα είναι περιττή καθώς όλη την κίνηση αναλαμβάνει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.Αν και η σχεδίαση του είναι μια εξαιρετική μελέτη η Apple, εξακολουθεί να κρατά επτασφράγιστο μυστικό την άποψη της για την μορφή και τις ικανότητες του πρώτου της αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής.

Οι παρατηρητές της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν έχουν συλλέξει συγκεκριμένα στοιχεία για το αυτοκίνητο της Apple που φημολογείται εδώ και καιρό. Δεν έχει γνωστό πότε θα κάνει το ντεμπούτο του ενώ υπάρχει και η άποψη ότι ίσως να μην προχωρήσει η εταιρεία αυτό το πρόγραμμα.

Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε το νωρίτερά έως το 2028 το για να πάρουμε μια γεύση από το αυτοκίνητο με τα σήματα της Apple.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για πιθανή συνεργασία της Apple με την Kia, για την κατασκευή ενός αμιγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από την μελέτη του  σχεδιαστή αυτοκινήτων Devanga Borah.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v