Θρίαμβος της Cupra στο θεσμό “Golden Steering Wheel 2021”

Η εταιρεία είδε τρία μοντέλα της να διακρίνονται στον θεσμό των βραβείων «Golden Steering Wheel 2021».
Θρίαμβος της Cupra στο θεσμό “Golden Steering Wheel 2021”
Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Cupra στο θεσμό των βραβείων “Golden Steering Wheel 2021”. Η Ισπανική αντισυμβατική μάρκα πανηγύρισε μια τριπλή νίκη, γεγονός που την καθιστά ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες μάρκες σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Cupra Leon θριάμβευσε στην κατηγορία “Small & Compact Cars”, το Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, κέρδισε στην κατηγορία “Small & Compact Electric Cars” και το  Formentor VZ5 των 390 PS αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία “SUV”.

«Πριν από τρία χρόνια, μια ομάδα ανθρώπων είχε πίστη σε ένα όνειρο: να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική μάρκα. Τα μεγάλα όνειρα ξεκινούν με λίγους πιστούς», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της Cupra. «Το Formentor VZ5 είναι η απόλυτη απόδειξη για το τι μπορεί να πετύχει η CUPRA στον κόσμο των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Οι αγώνες αποτελούν παράλληλα μέρος του DNA της και θα συνεχίσουμε έτσι και με τα μελλοντικά μας ηλεκτρικά μοντέλα: το Tavascan το 2024 και το Urban Rebel το 2025. Ο θεσμός Golden Steering Wheel απέδειξε ότι το  Formentor δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας και πως όλο και περισσότεροι πελάτες αναζητούν να γίνουν μέρος της CUPRA Tribe».

Κατηγορία SUV

Το Formentor VZ5 είχε σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία “SUV”. Οι ψηφοφόροι είχαν να επιλέξουν από ένα σύνολο 17 αυτοκίνητων από 12 διαφορετικές μάρκες στο πρώτο στάδιο, με τα τρία πρώτα να ανταγωνίζονται στον τελικό στην πίστα Lausitzring στη βορειοανατολική Γερμανία. Εκεί, το ισχυρότερο Cupra όλων των εποχών εντυπωσίασε με τον πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων, με ισχύ 287 kW (390 PS) και μέγιστη ροπή 480 Nm. Η σχεδίαση, το εσωτερικό, η ασφάλεια και τα τεχνικά χαρακτηριστικά συνέβαλαν στο να αναδείξει η κριτική επιτροπή το CUPRA Formentor VZ5 νικητή της κατηγορίας.

Κατηγορία Small & Compact Electric Car

Μπορεί να υπήρχαν μόνο πέντε υποψήφιοι στην κατηγορία “Small & Compact Electric Car”, αλλά όλα ήταν δυνατά οχήματα από κορυφαίους κατασκευαστές.

Η κατηγορία αυτή απέδειξε πώς το Born μετατοπίζει την αγορά και λειτουργεί ως ώθηση για μία νέα εποχή στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της αντισυμβατικής μάρκας προσφέρει συναισθηματική σχεδίαση και κορυφαία απόδοση, ενώ αμφισβητεί το status quo.

«Πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν πρέπει να είναι βαρετά. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε αναπτύξει ένα αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα που αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις συνδυάζονται τέλεια», δήλωσε ο Δρ Werner Tietz, Vice-President of R&D της CUPRA. «Το Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας και η ώθηση στον τομέα των EV. Καθοδηγεί την επέκταση της μάρκας σε νέες αγορές, παρέχοντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στον κλάδο. Το Born είναι ένα όχημα που αλλάζει το παιχνίδι, με περιβαλλοντική συνείδηση ενώ είναι εγγενώς δυναμικό και οδηγικά συναρπαστικό».

Κατηγορία Small & Compact Car

Το Leon είναι το πρώτο Leon της μάρκας και θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του όσον αφορά τη σχεδίαση, τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια. Οι αναγνώστες του Auto Bild είχαν μια επιλογή από 11 άλλους διαγωνιζόμενους σε αυτή την κατηγορία επιπλεόν του Leon, με μόνο τρεις να προκρίνονται στον τελικό στην πίστα Lausitzring, όπου το Leon τερμάτισε πρώτο από την κριτική επιτροπή των ειδικών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v