Η Jaguar Land Rover εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια στον εφοδιασμό δέρματος

Η Jaguar Land Rover έχει δοκιμάσει τη χρήση ασφαλούς τεχνολογίας blockchain για να εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια σε μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού δέρματος.
Η Jaguar Land Rover εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια στον εφοδιασμό δέρματος

Για πρώτη φορά, η premium βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με τον πάροχο ιχνηλασιμότητας της αλυσίδας εφοδιασμού Circulor, τον κορυφαίο βρετανικό κατασκευαστή δέρματος Bridge of Weir Leather Company και το Πανεπιστήμιο του Nottingham για να δοκιμάσει τη χρήση της τεχνολογίας ιχνηλασιμότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού δέρματος.

Εκτός από την παρακολούθηση της συμμόρφωσης, η ψηφιακή διαδικασία επέτρεψε στη διακεκριμένη εταιρεία αυτοκινήτων να αξιολογήσει το αποτύπωμα άνθρακα του δικτύου προμήθειας δέρματος, συνεργαζόμενη με το βρετανικό Bridge of Weir Leather Company για να εντοπίσει το δέρμα με το χαμηλότερο άνθρακα από το αγρόκτημα εως το τελικό προϊόν.

Η Jaguar Land Rover έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους πελάτες  της πιο βιώσιμες και υπεύθυνες επιλογές υλικών για το εσωτερικό του οχήματός τους, όπως το κορυφαίο εσωτερικό ύφασμα από φυσικές ίνες Eucalyptus που διατίθεται στο Range Rover Evoque και το Kvadrat - ένα εκλεπτυσμένο υψηλής ποιότητας ύφασμα από μαλλί που συνδυάζεται με καστόρι. ύφασμα κατασκευασμένο από 53 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια ανά όχημα - διατίθεται στα Evoque, Range Rover Velar και το πλήρως ηλεκτρικό I-Pace της Jaguar.


Ένας συνδυασμός δεδομένων GPS, βιομετρικών στοιχείων και κωδικών QR χρησιμοποιήθηκε για την ψηφιακή επαλήθευση της κίνησης του δέρματος σε κάθε βήμα της διαδικασίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

Ο καθορισμός της διαδικασίας επαλήθευσης έχει δημιουργήσει ένα επαναλαμβανόμενο σχέδιο για την ανίχνευση ενός μόνο κομματιού δέρματος σε κάθε στάδιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Jaguar Land Rover και σε άλλες βιομηχανίες που βασίζονται στο δέρμα, όπως η μόδα και τα υποδήματα.

Το έργο αποτελεί μέρος της στρατηγικής Reimagine της Jaguar Land Rover. Στόχος της στρατηγικής Reimagine είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της έως το 2039.

Η Jaguar Land Rover θα συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες του κλάδου για τη βελτίωση της βιωσιμότητας, τη μείωση των εκπομπών και τη συνεργασία στην τεχνολογία, την παραγωγή νέας γενιάς και την ανάπτυξη λογισμικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v