Η άνοιξη της Alfa Romeo και της Lancia

Ειδήσεις για τα μελλοντικά σχέδια της Alfa Romeo και της Lancia κυκλοφόρησαν χθες κατά την διάρκεια εμπορικής εκδήλωσης.
Η άνοιξη της Alfa Romeo και της Lancia

Η Alfa Romeo θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026, ξεκινώντας με το SUV Tonale το επόμενο έτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, στην εκδήλωση εμπόρων της μάρκας.

"Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2026", δήλωσε ο Imparato. Τα σχόλιά του επιβεβαιώθηκαν αργότερα από έναν εκπρόσωπο της Stellantis.

Από το 2027, όλα τα νέα οχήματα της Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικά, δήλωσε ο Imparato.

Το Tonale, του οποίου η παραγωγή αρχικά αναμενόταν να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2021, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις στην Ιταλία να ξεκινούν τον Ιούνιο, δήλωσε ο Imparato.

Σχέδιο Lancia

Ο επικεφαλής της Lancia, Luca Napolitano, είπε στην ίδια εκδήλωση ότι παρουσίασε στον CEO της Stellantis, Carlo Tavares, ένα σχέδιο 10 ετών για τη μάρκα, η οποία πωλεί μόνο ένα μοντέλο, το μικρό αυτοκίνητο Ypsilon και μόνο στην Ιταλία.

Η στρατηγική στοχεύει στην επέκταση της μάρκας σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και των σκανδιναβικών χωρών, με έμφαση στις μεγάλες πόλεις, για να ολοκληρώσει την premium προσφορά του ομίλου από την Alfa Romeo και την DS, δήλωσε ο Napolitano.

"Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τη Lancia σε εκείνες τις αγορές όπου πωλούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα παράγουμε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026", είπε στους εμπόρους σε σχόλια που επιβεβαιώθηκαν αργότερα από εκπρόσωπο της Stellantis.

"Θέλω να βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο της αγοράς, όχι να εγκαταλείψω το Ypsilon, αλλά να ωθήσω τη Lancia πέρα από αυτό", δήλωσε ο Napolitano, προσθέτοντας ότι η μάρκα θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα έως το 2028.

Η Stellantis δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και του PSA Group. Η Stellantis έχει συγκεντρώσει τις Alfa Romeo, Lancia και DS για να συνεργαστούν στην αγορά premium.

"Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026. Η Lancia θα επεκταθεί πέρα από την Ιταλία", αναφέρει το Reuters.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v