Βάζει ιδέες στους ανήσυχους πολύτεκνους

Η Dacia κάνει άνοιγμα στις πολύτεκνες οικογένειες με τη δημιουργία του νέου, επταθέσιου μοντέλου Jogger.
Βάζει ιδέες στους ανήσυχους πολύτεκνους

Τι θέλει ο πολύτεκνος; Ένα αυτοκίνητο που να χωράει όλη την οικογένεια, τις αποσκευές και να μην το απασχολεί το κόστος απόκτησης και κυρίως το κόστος χρήσης. Η Dacia επιβραβεύει, το θάρρος του και η τόλμη του να αποκτήσει πολλά παιδιά, με την δημιουργία του νέου, επταθέσιου μοντέλου Jogger.

Η φίρμα φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία C, με ένα νέο και προσιτό οικογενειακό μοντέλο, που θα προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Aποτελεί τον 4ο πυλώνα της προϊοντικής στρατηγικής της μάρκας. Σε συνέχεια της παρουσίασης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, του Spring, του νέου Sandero, και του SUV Duster, η μάρκα διευρύνει τη γκάμα των οικογενειακών της αυτοκινήτων με ένα νέο, 7θέσιο μοντέλο. Το νέο μοντέλο αποτελεί μέρος του πλάνου της Dacia για την πλήρη ανανέωση της γκάμας της, την ώρα που δύο ακόμα νέα μοντέλα προγραμματίζεται να παρουσιαστούν μέχρι το 2025.



Το Dacia Jogger συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV, την εμφάνιση ενός SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι... μία κατηγορία από μόνο του. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου.

Θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110 και τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG. Η Dacia είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει στην αγορά μία πλήρη γκάμα μοντέλων με βενζινοκινητήρες και κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου).

Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Έτσι, το Dacia Jogger θα γίνει το πιο προσιτό 7θέσιο υβριδικό της αγοράς.

Το μεγάλο μεταξόνιο (2.9 μ.), ο μεγάλος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και το κάθετο πίσω μέρος, είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Το αυξημένο ύψος της πίσω πόρτας κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα πίσω ευρύχωρα καθίσματα. Με 4.55μ. μήκους, είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia.

Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων.

Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Αυτό το σπαστό τζάμι προσφέρει φυσικό αερισμό στον επιβάτη.

Μεγάλος εσωτερικός χώρος

Διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων, που είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την καμπίνα. Στο πίσω μέρος (2η σειρά) υπάρχει ένα ασύμμετρα (1/3-2/3) αναδιπλούμενο κάθισμα για τρείς επιβάτες καθώς και δύο ανεξάρτητα αναδιπλούμενα (50/50) καθίσματα (στην 3η σειρά), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούνται όταν δεν χρειάζονται. Έχει χώρο αποσκευών έως και 1.819 λίτρα (VDA), με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα (VDA) μέχρι το ύψος των καθισμάτων. Στην 7θέσια έκδοση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα (VDA), ή 565 λίτρα (VDA) με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα.

Χάρη στο ύψος του χώρου φόρτωσης (661mm) και το μεγάλο μήκος του δαπέδου (1,150mm), οι οικογένειες μπορούν εύκολα να χωρέσουν ένα καροτσάκι ή ένα παιδικό ποδήλατο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τα καθίσματα, διπλώνοντας απλά το ένα από τα καθίσματα της 3ης σειράς. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν τον εξοπλισμό πεζοπορίας, τα εργαλεία ή τα κατοικίδιά τους αφαιρώντας απλά τα καθίσματα της 3ης σειράς. Για εύκολη και ασφαλή στήριξη κατά τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων, ο χώρος αποσκευών διαθέτει ελαστικούς ιμάντες και 4 κρίκους πρόσδεσης. Περιλαμβάνει επίσης 12V πρίζα.



Media Control

Το Media Control είναι ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων. Περιλαμβάνει δύο ηχεία, μία βάση στήριξης και σύνδεσης smartphone που ενσωματώνεται απόλυτα στην αισθητική του ταμπλό, Bluetooth, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι και πληροφορίες ραδιοφώνου που εμφανίζονται μέσω της ψηφιακής οθόνης TFT 3,5 ιντσών του υπολογιστή ταξιδίου στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Το σύστημα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες όταν συνδυάζεται με smartphone και με τη χρήσης της δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control.

Το Media Display περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία, μια θύρα USB και μια οθόνη αφής 8 ιντσών τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό, που είναι στραμμένη ελαφρώς προς τον οδηγό για καλύτερη ορατότητα και εργονομία. Το εύκολο και φιλικό στο χρήστη interface ενεργοποιείται μέσω Bluetooth και το σύστημα είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Μια ολοκαίνουργια επιλογή που ονομάζεται "Car" δίνει πρόσβαση σε ορισμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης (ADAS).

Τέλος, το Media Nav παρέχει στο Dacia JOGGER ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα διαθέτει έξι ηχεία και δύο θύρες USB.

Νέος κινητήρας 1.0 TCe 110

Εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων (81kW). Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με ροπή 200Nm στις 2.900σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα.

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG). Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6 λίτρα/100χλμ. (με 121 γρ. CO2/χλμ). Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Dacia Jogger Hybrid

Το 2023 στη γκάμα θα προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Jogger θα είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, ενώ αναμένεται να γίνει το πιο προσιτό  7θέσιο υβριδικό στην αγορά.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την μεγάλη ικανότητα ανάκτησης ενέργειας της μπαταρίας των 1,2 kWh (230V) και το αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο, σημαίνει ότι το 80% του χρόνου που το αυτοκίνητο θα κινείται στους δρόμους της πόλης, μπορεί να το κάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα, εξοικονομώντας έως και 40% σε καύσιμα (σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα σε αστικό κύκλο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v