Η πιο μεγάλη στιγμή της BMW στην έκθεση IAA Mobility 2021 στο Μόναχο

Σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη Βαυαρική πρωτεύουσα, το BMW Group θα προσφέρει στους επισκέπτες ενεργές εμπειρίες οδήγησης.
Η πιο μεγάλη στιγμή της BMW στην έκθεση IAA Mobility 2021 στο Μόναχο

Αποστολή στο Μόναχο

Με ποικίλες μορφές οδηγικής απόλαυσης, καινοτομίες για αυξημένη βιωσιμότητα και πρωτοποριακά μοντέλα για την αστική κινητικότητα του αύριο το BMW Group δίνει το παρών στην έκθεση IAA Mobility 2021.

Εκθέματα των τελευταίων νέων μοντέλων και παρουσιάσεις τεχνολογικών καινοτομιών χαρίζουν στους επισκέπτες του Σαλονιού – που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο, 7–12 Σεπτεμβρίου 2021 – μία εικόνα πολυτελούς κινητικότητας στη σημερινή και στη μελλοντική μορφή της.

Σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη Βαυαρική πρωτεύουσα, το BMW Group – ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA – θα προσφέρει στους επισκέπτες ενεργές εμπειρίες οδήγησης, πληροφορίες για τις νέες εξελίξεις και την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μεγαλεπήβολοι στόχοι βιωσιμότητας της εταιρείας. Το BMW Group έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τις εκπομπές CO2 πάνω από 200 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030. Αυτό θα επιτευχθεί με αλλαγές σε τομείς όπως η εξόρυξη πρώτων υλών, η παραγωγή, η φάση χρήσης των οχημάτων του και η ανακύκλωση. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή κατά 80% μέχρι το 2030 και η κυκλοφορία σχεδόν δέκα εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά όχημα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του κατά ένα τρίτο τουλάχιστον.Η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο της IAA Mobility 2021

Η μεγαλύτερη δέσμευση σε μία κυκλική οικονομία και η σχετική χαμηλότερη κατανάλωση πόρων θα έχει σημαντική επίδραση. Γι’ αυτό, το BMW Group καθιστά την κυκλική οικονομία ως το κεντρικό θέμα της IAA Mobility 2021. Με μία ολιστική προσέγγιση [“Re:think, Re:use, Re:duce & Re:cycle” (Αναθεωρώ, Επαναχρησιμοποιώ, Μειώνω & Ανακυκλώνω)], η εταιρεία αποκαλύπτει πώς η χρήση πρωτογενών πρώτων υλών μπορεί να μειωθεί δραστικά στα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Για τη μείωση της κατανάλωσης πόρων ανά όχημα, πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η αναλογία χρήσης δευτερογενών υλικών.

Το BMW Group υιοθετεί επίσης μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, και αυτό σημαίνει ότι στην ατζέντα του περιλαμβάνεται η κοινωνική βιωσιμότητα, η προμήθεια υλικών, οι αλυσίδες εφοδιασμού και η κοινωνική ευθύνη, είτε πρόκειται για την κοινωνία σαν σύνολο είτε για τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η BMW iX : τεχνολογική ναυαρχίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Ένα από τα νέα μοντέλα που ξεχωρίζουν στη σκηνή της IAA Mobility 2021, ο πρωταγωνιστής της έκθεσης, είναι η BMW iX. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group ανοίγει το δρόμο για καινοτομίες στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων με ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη λειτουργική αυτονομία. Η BMW iX βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων του μέλλοντος, που καλύπτει διάφορους τομείς εξέλιξης – ενσωματωμένη αρχιτεκτονική δικτύου, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί φαίνεται στην τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, στην εξαιρετικά αποδοτική διαχείριση ενέργειας και στα πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η BMW iX είναι ένα σύγχρονο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιδέα της ευρυχωρίας και πολυτέλειας εσωτερικού. Το BMW Group έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της βιωσιμότητας με τη φιλοσοφία του οχήματος, την επιλογή υλικών, την εξόρυξη πρώτων υλών και την παραγωγή της BMW iX. Οι εκδόσεις του μοντέλου που διατίθενται από το λανσάρισμα θα χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω άξονα, που μαζί παράγουν ισχύ 523 ίππων στην BMW iX xDrive50 και 326 ιππους στην BMW iX xDrive40.BMW i 4: η ηλεκτροκίνηση φτάνει στην καρδιά της μάρκας BMW

Η BMW i4 φέρνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά – και ως εκ τούτου, στην καρδιά της μάρκας BMW. Η BMW i4 συνδυάζει μία σπορ διάσταση της οδηγικής απόλαυσης μηδενικών ρύπων με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το νέο BMW iDrive και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της.

Η BMW i4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις με το λανσάρισμά της, από τις οποίες η μία είναι το πρώτο μοντέλο BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η BMW i4 M50  χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα που παράγουν συνολικά 544 ίππους. Η άφθονη οδηγική απόλαυση που προσφέρει ανταποκρίνεται στις προσδοκίες από ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η BMW i4 eDrive40 συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων με κλασική πίσω κίνηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v