Στα 30 χλμ./ώρα η ταχύτητα στο Παρίσι

Το νέο όριο ταχύτητας θα βοηθήσει στη μείωση της ρύπανσης, του θορύβου και του αριθμού των σοβαρών ατυχημάτων.
Στα 30 χλμ./ώρα η ταχύτητα στο Παρίσι
Το μέτρο της μείωσης της μέγιστης ταχύτητας όλων των οχημάτων που κινούνται στο Παρίσι, θέσπισε η σοσιαλίστρια Δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, για να περιορίσει τα ατυχήματα στους δρόμους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στην πόλη.

Πλέον από χθες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, η μέγιστη ταχύτητα είναι 30 χλμ./ώρα. Οι αρχές ελπίζουν να κάνουν τους δρόμους της πόλης ασφαλέστερους, πιο ήσυχους και καθαρότερους

Η δημοτική αρχή, θέλει να ενθαρρύνει το περπάτημα, την ποδηλασία και τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το νέο όριο ταχύτητας θα βοηθήσει στη μείωση της ρύπανσης, του θορύβου και του αριθμού των σοβαρών ατυχημάτων.

Το όριο των 30 χλμ./ώρα ισχύει ήδη για περίπου το 60% της περιοχής του Παρισιού, αλλά τώρα θα καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Ωστόσο, μερικοί σημαντικοί δρόμοι όπως τα Ηλύσια Πεδία θα εξαιρεθούν, με το όριο ταχύτητας να παραμένει στα 50 χλμ./ώρα.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία κέρδισε μια δεύτερη εξαετή θητεία το 2020, έχει κατασκευάσει χιλιόμετρα νέων ποδηλατοδρόμων, απαγόρευσε την κίνηση των παλαιών πετρελαιοκίνητων αυτοκίνητων και οι περισσότεροι δρόμοι γύρω από τον Σηκουάνα έχουν απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Μειώνει επίσης τους χώρους στάθμευσης στην πόλη σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι η αστυνομία θα είναι επιεικής στην εφαρμογή του νέου ορίου ταχύτητας τις πρώτες εβδομάδες. Άλλες γαλλικές πόλεις με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ ώρα είναι το Μπορντό, το Στρασβούργο και η Τουλούζη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v