ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai

Η Nissan ξεκινά την παραγωγή του νέου Qashqai στο Σάντερλαντ και προσφέρει μια εμπειρία δεξιοτήτων σε κάθε μαθητή στη Βορειοανατολική Αγγλία.

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai

To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής της τρίτης γενιάς του Qashqai, με τη δέσμευση να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές που διαθέτουν ταλέντο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Μετά από μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων στερλινών, η τελευταία γενιά του crossover που  πρωτοστατεί στην κατηγορία, ξεκινά πλέον στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Sunderland, που γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Qashqai, από το λανσάρισμά της πρώτης γενιάς του πριν από 14 χρόνια, αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία. Με αφορμή αυτό το ορόσημο, η Nissan προσφέρει σε κάθε μαθητή στη Βορειοανατολική Αγγλία την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Δεξιοτήτων της  (Nissan Skills Foundation), με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων , σχεδιασμένων για να προσελκύσουν τους νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην βιομηχανία του αυτοκινήτου.Από το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου το 2007, το Qashqai σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήταν το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα  τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πλέον εξέλθει από τις γραμμές του Sunderland, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου. Αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 ήταν Qashqai,  το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί Βρετανικού εδάφους.

Νέες εγκαταστάσεις παραγωγής για μια τεχνολογία νέας γενιάς

Η Nissan έχει επενδύσει 400 εκατομμύρια στερλίνες στο εργοστάσιο του Sunderland για να υποστηρίξει την παραγωγή του Qashqai τρίτης γενιάς. Οι βασικές επενδύσεις περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας και ανακύκλωσης σκραπ 52 εκατομμυρίων λιρών, που φέρει την ονομασία Cyclone και επιτρέπει στο Qashqai να γίνει το πρώτο μοντέλο του εργοστασίου που κατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό από αλουμίνιο.

Στις λοιπές, νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, περιλαμβάνονται 117 νέα ρομπότ για το Body Shop του εργοστασίου, που λειτουργούν με αλουμίνιο και με το νέο χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό, που συντελεί στις αναβαθμισμένες επιδόσεις ασφαλείας του Qashqai.

Για τα εντυπωσιακά νέα χρώματα του νέου Qashqai φροντίζει το Paint Shop, με πέντε νέους συνδυασμούς διχρωμίας. Επιπλέον, τέσσερα νέα ρομπότ εφαρμόζουν ένα λεπτό φιλμ της τελευταίας τεχνολογίας για την απομόνωση του ήχου μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα χαμηλότερο θόρυβο εντός της καμπίνας για τον οδηγό.Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο τελικό στάδιο της παραγωγής (τελική συναρμολόγηση), με την εισαγωγή μιας αυτόματης εγκατάστασης λήψης και αλληλουχίας στην συναρμολόγηση, η οποία, για πρώτη φορά στο εργοστάσιο, εφαρμόζει την χαμηλού βάρους πλαστική πίσω πόρτα του Qashqai.

Το Qashqai είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF (Common Module Family), η οποία σήμανε μια σημαντική αναβάθμιση στη διαδικασία συναρμολόγησης στο αμάξωμα, με τις νέες εμπρός και πίσω αναρτήσεις και τη διάταξη του συστήματος διεύθυνσης να υποστηρίζουν τη βελτιωμένη, δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490€  και  θα βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan στην Ελλάδα.

Video https://youtu.be/o7_7Tv7PvwM

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Γιατί η ζωή επιμένει να μου δίνει μαθήματα που δεν έχω καμιά διάθεση να μάθω;"

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1893 - Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2