Ανανεώθηκαν οι BMW X3 και BMW X4

H BMW ανανεώνει τα επιτυχημένα της SAV και SAC μοντέλα της σε επίπεδο εμφάνισης και εξοπλισμού.
Ανανεώθηκαν οι BMW X3 και BMW X4

Σπορ στυλ, σύγχρονη αισθητική, ψηφιακή κουλτούρα. Για τη δεύτερη φάση του κύκλου τους, η BMW ανανεώνει τα επιτυχημένα της SAV και SAC μοντέλα της σε επίπεδο εμφάνισης και εξοπλισμού και παράλληλα βελτιώνει τη δομή της γκάμας. Τα επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω τμήματα υπογραμμίζουν τη στιβαρή, off-road αίσθηση και τη σπορ εμφάνιση της τρίτης γενιάς της BMW X3. Η coupé εκδοχή της, η δεύτερη γενιά της BMW X4, υιοθετεί το νέο εμπρός τμήμα, προσθέτει τη δική της πινελιά με την αποκλειστική μάσκα ‘νεφρών’ BMW με δομή πλέγματος και προσφέρει ένα ιδιαίτερα δυναμικό πίσω τμήμα. Η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα μοντέρνο εσωτερικό, με νέα στοιχεία εξοπλισμού και αναβαθμισμένα συστήματα infotainment. Η BMW M GmbH αναβαθμίζει επίσης τις M εκδόσεις των BMW X3 και BMW X4.

Η εισαγωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με μίζα-γεννήτρια 48-volt, τώρα και για όλους τους βενζινοκινητήρες, διευρύνει τις επιλογές συστημάτων κίνησης που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η BMW X3 xDrive30e (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη: 2,6 – 2 λιτρα/100χλμ. [WLTP], συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμισμένη: 20,5 – 18,9 kWh/100 χλμ. [WLTP], συνδυασμένες εκπομπές CO2, σταθμισμένη: 59 – 45 γραμ./χλμ. [WLTP] ενώ στην κορυφή της γκάμας, εντυπωσιάζουν τα βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την BMW M GmbH.



Το λανσάρισμα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, μετά την έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο του Spartanburg (ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 2021. Οι νέες BMW X3 και BMW X4 θα γιορτάσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Chengdu Motor Show στην Κίνα (27 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου), ενώ η ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στο Μόναχο (7 - 12 Σεπτεμβρίου).

Οι ανανεωμένες BMW X3 και BMW X4 υιοθετούν την κεντρική κονσόλα της τρέχουσας BMW Σειράς 4. Το ανεξάρτητο κεντρικό Control Display με λειτουργία αφής προσφέρει τώρα μία οθόνη 10,25”, στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Μία έκδοση 12,3” της οθόνης αφής διατίθεται επίσης προαιρετικά. Ο σημαντικά βελτιωμένος στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα σπορ καθίσματα με καλύμματα από μία νέα γενιά Sensatec με υφή Ray και διάτρητες κεντρικές επιφάνειες, καθώς και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού 3 ζωνών. Για να γίνει η διαδικασία διαμόρφωσης του οχήματος πιο σαφής και πιο ξεκάθαρη για τους πελάτες και για την αποφυγή αντικρουόμενων επιλογών, η περιπλοκότητα των εκδόσεων και του προαιρετικού εξοπλισμού έχει σκόπιμα περιοριστεί κατά 30%. Εκτός από την ποτηροθήκη και ένα ειδικό λογότυπο για το μοντέλο, η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί το νέας σχεδίασης κέντρο ελέγχου με τον επιλογέα σχέσεων, το μπουτόν για το σύστημα start/stop, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το hill descent control, διάφορες λειτουργίες οδηγικής εμπειρίας καθώς και το BMW Controller.

Εκεί βρίσκεται και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα. Νέα επιμεταλλωμένα στοιχεία στους αεραγωγούς προσδίδουν μία νότα φινέτσας τονίζοντας την ίδια στιγμή τις οριζόντιες γραμμές του εσωτερικού. Πρόσθετες λειτουργίες προσφέρονται από τον προαιρετικό κρυφό φωτισμό (Ambient Light), που περιλαμβάνει περιμετρικό φωτισμό πάνω από τη διακοσμητική λωρίδα στο ταμπλό και ατμοσφαιρικό φωτισμό κάτω από τα διακοσμητικά ένθετα ώστε να δημιουργείται μία υψηλής ποιότητας, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην καμπίνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v