Βάλε φωτοβολταϊκό και πάρε Nissan Leaf

Η Nissan συμμετέχει σε ένα έργο με στόχο την έξυπνη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Γερμανίας.
Βάλε φωτοβολταϊκό και πάρε Nissan Leaf

Η Nissan συμμετέχει  στο πρωτοποριακό έργο V2G i-rEzEPT. Ένα έργο με στόχο την ευφυή ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Γερμανίας.

Το έργο “i-rEzEPT” για την ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας έχει αποδώσει πειστικά πρώτα αποτελέσματα. Εδώ και ένα χρόνο, οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα όχι μόνο ικανοποιούν τις ανάγκες κινητικότητας τους με ένα Nissan Leaf, αλλά χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ως σύστημα προσωρινής αποθήκευσης της ενέργειας που παράγουν στα σπίτια τους.

Σε μια ταινία μικρού μήκους, που είναι διαθέσιμη, οι συνεργάτες του έργου παρέχουν μια πρώτη επισκόπηση.



Στο πλαίσιο της δοκιμής, η Nissan έχει εφοδιάσει 13 κατοικίες από όλη τη Γερμανία, οι οποίες διαθέτουν ήδη φωτοβολταϊκό σύστημα, με ένα ηλεκτρικό Leaf και έναν κατάλληλο σταθμό φόρτισης. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή χρήση της αυτό-παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στο νοικοκυριό, “ανακουφίζοντας” το δημόσιο δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρικού οχήματος.

Χρησιμοποιώντας τη μοναδική δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης του Leaf, που συχνά αναφέρεται ως τεχνολογία οχήματος-προς-δίκτυο (V2G για συντομία), οι συμμετέχοντες στο έργο “i-rEzEPT”  μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα για να αποθηκεύουν στη μπαταρία την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στην οροφή του σπιτιού τους και, εάν είναι απαραίτητο, να την διανείμουν στο νοικοκυριό τους ή και στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού.

Το όνομα του έργου "i-rEzEPT" σημαίνει "έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα ανάκτησης ενέργειας για μεγιστοποίηση της αυτοδύναμης ενέργειας και συμμετοχή στην αγορά πρωτογενούς ελέγχου της". Στόχος του είναι να προωθήσει περαιτέρω την εξάπλωση και την αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων και επίσης να αναδείξει τον ρόλο που  μπορούν να διαδραματίσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη σταθεροποίηση των δημόσιων και των ιδιωτικών ηλεκτρικών δικτύων.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v