Τετρακίνητο Toyota Yaris Cross

Το νέο μοντέλο που βασίζεται στο supermini Yaris, παράγεται και σε τετρακίνητη έκδοση.
Τετρακίνητο Toyota Yaris Cross

Η Toyota, ενισχύει την γκάμα της, με το νέο Yaris Cross. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της στη κατηγορία των B SUV, η οποία καταγραφεί εντυπωσιακή ανοδική πορεία στον τομέα των πωλήσεων.

Το νέο μοντέλο που βασίζεται στο supermini Yaris, παράγεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Συγκεντρώνει την τεχνογνωσία της ιαπωνικής μάρκας στα compact αυτοκίνητα και την πλούσια κληρονομιά της στα SUV. Είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, συνδυάζοντας την ξεχωριστή σχεδίαση με τις δυναμικές επιδόσεις. Διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τετρακίνηση AWD-I και την 4η γενιά της hybrid electric τεχνολογίας. Πρακτικό με 390 λίτρα χώρο αποσκευών, ρύθμιση καθισμάτων 40:20:40 και πλήθος διαφορετικών ρυθμίσεων για τη καλύτερη ευελιξία. Χάρη στο Toyota Safety Sense και την καινοτομία των κεντρικών αερόσακων, είναι το ασφαλέστερο compact αυτοκίνητο στον κόσμο μαζί με το Yaris, ανακοίνωσε η μάρκα.



Σύστημα τετρακίνησης (AWD)

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει το νέο Yaris Cross είναι η διαθεσιμότητά του με σύστημα τετρακίνησης – μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία του για hybrid electric μοντέλο.

Το AWD-i παρέχει πρόσθετη ευστάθεια και ελκτική πρόσφυση στην καθημερινή οδήγηση, σε κακές συνθήκες και σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής. Ως ηλεκτρικό, είναι μικρότερο σε διαστάσεις και ελαφρύτερο από τα αντίστοιχα μηχανικά συστήματα AWD, κάτι που βοηθά το Yaris Cross Hybrid AWD-i να πετυχαίνει χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 από οποιονδήποτε all-wheel drive ανταγωνιστή του στην κατηγορία B-SUV.

Το σύστημα κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Σε κανονικές συνθήκες, το Yaris Cross χρησιμοποιεί εμπρόσθια κίνηση (FWD), αλλά όταν ανιχνεύονται συνθήκες χαμηλού συντελεστή πρόσφυσης, ενεργοποιείται αυτόματα η τετρακίνηση. Παράδειγμα, στο βρεγμένο πλακόστρωτο, σε έντονη βροχόπτωση, στο βρεγμένο ή συμπαγές χιόνι, ή στην άμμο.

Η γκάμα των τετρακίνητων εκδόσεων του νέου Toyota Yaris Cross, ξεκινά από τα 25.900 ευρώ. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίπεδο εξοπλισμού Style. Η φθηνότερη έκδοση του ιαπωνικού SUV, χωρίς τετρακίνηση με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων κοστίζει 17.300 ευρώ, με επίπεδο εξοπλισμού Active.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v