Τέχνη και τεχνητή νοημοσύνη

Η BMW παρουσίασε τα νέα car art της, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
Τέχνη και τεχνητή νοημοσύνη
Η BMW αποκάλυψε το The Ultimate AI Masterpiece, μία μοναδική σπουδή της τέχνης και της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία νέων έργων. Η εικαστική εγκατάσταση έκανε την πρεμιέρα της στο πλαίσιο της Frieze New York 2021, και της 50ής επετείου του BMW Group Cultural Engagement.

Η εικαστική εγκατάσταση The Ultimate AI Masterpiece γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία με τον δημιουργικό τεχνολόγο Nathan Shipley της διαφημιστικής εταιρείας Goodby, Silverstein & Partners, και τον Gary Yeh, Συλλέκτη Έργων Τέχνης & Ιδρυτή της ArtDrunk.

Το δίδυμο αξιοποίησε το λογισμικό ανοιχτού κώδικα τεχνητής νοημοσύνης StyleGAN της Nvidia για να ανασύρει περισσότερες από 50.000 εικόνες έργων τέχνης που αποτυπώνουν τα 900 χρόνια της ιστορίας της τέχνης και μία επιμελημένη σειρά 50 έργων από διάσημους και ανερχόμενους σύγχρονους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί η BMW τα τελευταία 50 χρόνια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία ως βάση για την κατανόηση της τέχνης, η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε στη συνέχεια εντελώς νέα έργα, συνδυάζοντας τις γνώσεις που έχει αποκτήσει από την κλασική τέχνη και τα στυλ που είχαν καταγραφεί από τους σύγχρονους καλλιτέχνες. Η χαρτογραφική προβολή των νέων έργων έγινε σε μία εικονική εκδοχή της κορυφαίας Σειράς 8 Gran Coupe της BMW.

Για την καταγραφή της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από την εικονική εγκατάσταση, οι Shipley και Yeh συνεργάστηκαν ψηφιακά από διαφορετικές περιοχές του κόσμου – Ο Yeh στη Σεούλ και ο Shipley στο Σαν Φρανσίσκο – συνδέθηκαν εικονικά και συνομίλησαν για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το έργο τέχνης - προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και για την επί δεκαετίες στήριξη των τεχνών από την BMW.

Σήμερα, η BMW δεσμεύεται σε πολιτιστικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και αναλαμβάνει σοβαρά την κοινωνική ευθύνη της ως ‘εταιρικός πολίτης’. Πάνω από εκατό μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα στους τομείς της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, στην κλασική μουσική, τη τζαζ και την ακουστική τέχνη γενικότερα, καθώς και στην αρχιτεκτονική και τη σχεδίαση έχουν δημιουργηθεί στο πέρασμα των δεκαετιών.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε η 10η έκδοση της έκθεσης Frieze New York για πρώτη φορά στο The Shed στο Μανχάταν. Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του νέου χώρου, η έκθεση συγκέντρωσε στους κόλπους της πάνω από 600 μεγάλες γκαλερί που εκπροσωπούν επάξια τη Νέα Υόρκη τιμώντας το δημιουργικό πνεύμα της πόλης.

Οι επισκέπτες της Frieze είχαν επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσουν το τελευταίο έργο της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας Random International Body / Light που παρουσίασαν οι Arts Brookfield και Superblue στο Δυτικό Μανχάταν, σε μικρή απόσταση από την έκθεση. Το έργο είναι εμπνευσμένο από μία μακροχρόνια συνεργασία με την BMW i και την υψηλής ακρίβειας μινιμαλιστική κουλτούρα της ομάδας σχεδίασής της καθώς και τις τεχνολογίες που επιτρέπουν τον εξηλεκτρισμό της κινητικότητας.

Η BMW Σειρά 8 Gran Coupe αντιπροσωπεύει το απόλυτο μίγμα ποιότητας κατασκευής, επιδόσεων, πολυτέλειας και καινοτομίας στο υψηλότερο επίπεδο της γκάμας BMW. Πλαισιώνοντας τις δίθυρες coupe και cabrio εκδόσεις της ίδιας οικογένειας, η Σειρά 8 Gran Coupe διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες της BMW, ισχυρούς εξακύλινδρους ή οκτακύλινδρους κινητήρες BMW TwinPower Turbo και την εντυπωσιακή τετράθυρη σιλουέτα μιας BMW Gran Coupe.

Το ντοκιμαντέρ του The Ultimate AI Masterpiece διατίθεται στο www.bmw.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v