Νέο Honda HR-V e:HEV: Υψηλά επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας

Η νέα γενιά του ιαπωνικού compact SUV διαθέτει προηγμένο υβριδικό σύστημα, πιο σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση.
Νέο Honda HR-V e:HEV: Υψηλά επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας

Το νέο Honda HR-V e:HEV, με μινιμαλιστικό στυλ εμπνευσμένο από μοντέλα coupe αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής μάρκας.

Στο εσωτερικό, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και ευάερου περιβάλλοντος που συνδέει τους επιβάτες με τον εξωτερικό κόσμο, με επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας απαράμιλλα στην sub-compact SUV κατηγορία. Σύγχρονα υφάσματα και ανάγλυφα υλικά δημιουργούν μία αίσθηση ανθεκτικότητας και πολυτέλειας, ενώ όλα είναι απαλά στην αφή.

Ευρυχωρία και φωτεινότητα

Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με έμφαση στην ευρυχωρία και τη φωτεινότητα για ένα ευάερο περιβάλλον καμπίνας. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από ένα μοναδικό ‘Air Diffusion System’ (Σύστημα Διάχυσης Αέρα) με αεραγωγούς σχήματος L τοποθετημένους στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Το νέο σύστημα καταργεί το μειονέκτημα των συμβατικών αεραγωγών, αφού οι επιβάτες νιώθουν συχνά άβολα όταν μια ισχυρή ροή αέρα κατευθύνεται άμεσα προς αυτούς. Το σύστημα κατευθύνει διακριτικά μία ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων προς την οροφή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο στροβιλισμό πλευρικά και πάνω από τους επιβάτες και κατά συνέπεια ένα άνετο περιβάλλον.

Η αίσθηση σύνδεσης με τον έξω κόσμο ξεκινά από μία εξαιρετική ορατότητα, που είναι αποτέλεσμα αρκετών βελτιώσεων. Πρώτον, η νέα θέση οδήγησης είναι κατά 10 χιλ. ψηλότερη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Δεύτερον, τα παράθυρα έχουν σχεδιαστεί ώστε να εισέρχεται άπλετο φως στην καμπίνα, κάτι στο οποίο συμβάλλει ο οριζόντιος προσανατολισμός του ταμπλό και η επίπεδη γραμμή του καπό. Επιπλέον, οι βάσεις των καθρεπτών έχουν μετακινηθεί πιο χαμηλά στις πόρτες, βελτιώνοντας τη διαγώνια ορατότητα όταν το αυτοκίνητο στρίβει.

Νέα καθίσματα

Η επόμενη γενιά εμπρός καθισμάτων της Honda σταθεροποιεί καλύτερα το σώμα αποκλειστικά μέσω μαξιλαριών – καταργώντας την προηγούμενη δομή με ελατήρια, κάτι που μειώνει την κόπωση σε μεγάλα ταξίδια και αυξάνει την άνεση σε καθημερινή χρήση. Για αυξημένη εργονομία, τα χειριστήρια είναι βέλτιστα τοποθετημένα όσο γίνεται πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η απλή, εύχρηστη διάταξη επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ άμεσα αναγνωρίσιμα χειριστήρια των συστημάτων ήχου και κλιματισμού επιτρέπουν την ασφαλή και διαισθητική λειτουργία.



Πλατφόρμα και χωροταξική διάταξη

Αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους, αυξάνοντας την αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 χιλ., υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V, που είναι αποτέλεσμα της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων. Χάρη στη δομή της πλατφόρμας, παραμένει η εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat, που επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Έξυπνη διάταξη χώρων

Η ευκολία πρόσβασης του χώρου φόρτωσης δεν μειώνεται λόγω της κεκλιμένης οροφής. Η έξυπνη διάταξη χώρων σε συνδυασμό με τα Magic Seats, το χαμηλότερο σκαλοπάτι και το επίπεδο πάτωμα φόρτωσης, αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας διευκολύνουν την πρόσβαση. Ο χώρος φόρτωσης επιτρέπει τη μεταφορά διαφόρων αποσκευών και ποικίλου σπορ εξοπλισμού. Για παράδειγμα δύο mountain bikes ενηλίκων (με τους εμπρός τροχούς να έχουν αφαιρεθεί) μπορούν να φορτωθούν σε όρθια θέση. Η ευκολία φόρτωσης αυξάνεται με μια hands-free λειτουργία ‘Power Tailgate Walk Away Close’* που υπερέχει έναντι άλλων παρόμοιων συστημάτων. Η λειτουργία εγγύτητας έξυπνου κλειδιού ανιχνεύει πότε το κλειδί απομακρύνεται από το όχημα για να ξεκινήσει αυτόματα το κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Ο αποθηκευτικός χώρος μέσα στο HR-V έχει επίσης βελτιστοποιηθεί: στο κέντρο της καμπίνας υπάρχει χώρος στην κονσόλα, ενώ προστέθηκε και μία εμπρός ‘τσέπη’ για μικροαντικείμενα. Για τη φόρτιση συσκευών διατίθενται μια βάση ασύρματης φόρτισης και θύρες USB μπροστά και πίσω*. Το premium ηχοσύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή* και τα φώτα καμπίνας με ενεργοποίηση μέσω αφής προάγουν την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης.



Εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία Μ/Μ της Honda, η πλατφόρμα του HR-V έχει σχεδιαστεί  με τα υβριδικά εξαρτήματα του συστήματος κίνησης έξυπνα τοποθετημένα στο πλαίσιο και το χώρο του κινητήρα. Σε συνδυασμό με την καινοτόμα κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ και την ενσωμάτωση της μπαταρίας κάτω από το χώρο αποσκευών αντί του πατώματος του αυτοκινήτου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να ταξιδεύουν άνετα τέσσερις ενήλικες, παρά τα πρόσθετα εξαρτήματα του συστήματος e:HEV.

Αναμένεται την ελληνική αγορά στο τέλος της χρονιάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v