Η BMW αξιοποιεί την πράσινη ενέργεια

Το BMW Group επενδύει συστηματικά στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης.
Η BMW αξιοποιεί την πράσινη ενέργεια
Το BMW Group θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τοπικά παραγόμενη, πράσινη υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών BMW iX και BMW i4 στα εργοστάσια του Dingolfing και του Μονάχου.

Ως εκ τούτου, έχει συνάψει συμβάσεις με τις εταιρείες Stadtwerke München and RWE Supply & Trading για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την εκμετάλλευση της δυναμικής ενέργειας του νερού των ποταμών Isar και Lech.

Ήδη οι εγκαταστάσεις παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο λειτουργούν αποκλειστικά με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ενεργειακοί στόχοι που έχει θέσει το BMW Group έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μεταξύ 2006 και 2019, οι ρύποι από την παραγωγή μειώθηκαν πάνω από 70% ανά όχημα.

Το BMW Group ξεκινά από μία ισχυρή βάση, έχοντας ανεβάσει τον πήχη κατ’ επανάληψη τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της βιωσιμότητας. Η συνεχής βελτίωση παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης.

Πέρα από την προμήθεια αποκλειστικά πράσινης ενέργειας, από το 2020 το BMW Group επενδύει συστηματικά στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης – εν μέρει αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης. Η ανάλυση δεδομένων έχει ήδη βοηθήσει στο να γίνει η παραγωγή πιο αποδοτική, για παράδειγμα, με προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και μείωση του αριθμού των απορριφθέντων εξαρτημάτων από το φανοποιείο. Εκτός από τη δραστική μείωση των πραγματικών εκπομπών CO2, το BMW Group θα αντισταθμίσει πλήρως τους υπόλοιπους ρύπους (Scope 1 + 2) μέσω σχετικών πιστοποιητικών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v