Cupra Formentor e-Hybrid: Ισπανικό ηλεκτρικό με γερμανική καρδιά

To Formentor e-Hybrid είναι το δεύτερο plug-in hybrid μοντέλο στην τριετή ιστορία της μάρκας και αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο.
Cupra Formentor e-Hybrid: Ισπανικό ηλεκτρικό με γερμανική καρδιά

Η επιτυχία των Ισπανών είναι αξιοσημείωτη. Συνδυάζουν το μεσογειακό ταμπεραμέντο με την ορθολογιστική γερμανική φιλοσοφία. Αξιοποιούν την τεχνογνωσία του ομίλου VW και δημιουργούν μοναδικά μοντέλα που κοιτάζουν στα μάτια τον ανταγωνισμό και αφήνουν γλυκιά γεύση στον οδηγό.

Η νέα μάρκα Cupra, που ανήκει στον όμιλο και δημιουργήθηκε από την Seat, ενισχύει την προσπάθεια της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Ξεκινά την παραγωγή του Formentor e-Hybrid. Είναι το δεύτερο plug-in hybrid μοντέλο στην τριετή ιστορία της μάρκας και αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο.

245 ίπποι!

Το Formentor e-Hybrid, στις εκδόσεις των 204 και 245 ίππων, θα παράγεται με ρυθμό 100 οχημάτων την ημέρα τις πρώτες εβδομάδες.Είναι το κλειδί στην επιτυχία των πωλήσεων της μάρκας. Στόχος είναι το 50% των συνολικών πωλήσεων του Formentor να είναι plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όταν η πλήρης γκάμα μοντέλων και κινητήρων θα είναι διαθέσιμη, η μάρκα στοχεύει να επιτύχει συνολικό κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το μελλοντικό el-Born, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, θα προστεθεί επίσης στη γκάμα αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Το νέο Formentor e-Hybrid ενσωματώνει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150 ίππων (110 kW), ηλεκτρικό κινητήρα 115 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh για συνδυασμένη απόδοση 245 ίππων, μέγιστη ροπή 40,6 χλγμ. και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7΄΄ και επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου 1,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 31 γραμ./χλμ. με το WLTP, στην έκδοση 245 ίππων. Επιπλέον, η έκδοση 204 ίππων, προσφέρει μέγιστη ροπή 35,4 χλγμ. και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 ΄΄.



Ισπανική καταγωγή

Το Formentor e-Hybrid, παράγεται στο σπίτι της μάρκας στο Martorell, στη νέα γραμμή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών υβριδικών εκδόσεων, ενσωματωμένη στη γραμμή παραγωγής 2, η οποία παράγει επίσης το Cupra Leon, το Cupra Leon e-HYBRID καθώς και το Cupra Formentor.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v