Νέο Nissan Qashqai: Η εξέλιξη του ηγέτη των SUV

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai είναι σχεδιαστικά εντυπωσιακή, με αναβαθμισμένο εσωτερικό και προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας.
Νέο Nissan Qashqai: Η εξέλιξη του ηγέτη των SUV

Εδώ και πολλά χρόνια στη πρώτη θέση στα μεσαία SUV βρίσκεται ένα ευφυές, μοντέλο που ήρθε από την Ιαπωνία και αποτελεί το καμάρι της Αγγλίας. Ο λόγος για το Nissan Qashqai, το SUV που κατέκτησε την ευρωπαϊκή αγορά - πρώτο και στην Ελλάδα – το οποίο κατασκευάζεται στην Αγγλία. Είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο εκατομμύριων οδηγών συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών που κατοικούν στο μεγάλο νησί με τα εκπληκτικά τοπία.

Πάνω από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν πουληθεί από το 2007, όταν η Nissan δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία που έμελλε να ταράξει τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, το Nissan Qashqai καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, καθώς έχουν πουληθεί σχεδόν 38 χιλιάδες αυτοκίνητα του μοντέλου, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2007.

Τρίτη γενιά

Τώρα αποκαλύφθηκε η τρίτη γενιά, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην πιο δημοφιλή κατηγορία οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Η σχεδιαστική μελέτη είναι εντυπωσιακή. Εκτός από τον κομψό σχεδιασμό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αμάξωμα, τα αποτελεσματικά κινητήρια σύνολα, την αναβαθμισμένη ποιότητα και την οδηγική εμπειρία που η μάρκα υπόσχεται ότι παραπέμπει σε υψηλότερη κατηγορία. Κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι η νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C.

Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 20 χιλ. με το συνολικό μήκος να αυξάνεται κατά 35 χιλ. Το ύψος έχει αυξηθεί οριακά (+25 χιλ.) και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 32 χιλ., αναβαθμίζοντας την παρουσία του μοντέλου στον δρόμο.



Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Συνδεδεμένη, άνετη και άψογη, η καμπίνα θέτει ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία με εξαιρετική αίσθηση, ξεχωριστό σχεδιασμό και βελτιωμένη χρηστικότητα.

Νέα υλικά καθισμάτων δημιουργούν μια ελκυστική και πολυτελή καμπίνα για χαλάρωση. Η νέα σχεδίαση από δέρμα Nappa  απαιτεί 25 ημέρες για την παραγωγή και περισσότερο από 60 λεπτά για να “κεντηθεί” η νέα τρισδιάστατη σχεδίαση καπιτονέ σε σχήμα διαμαντιού.

Προσθέτοντας ένα άγγιγμα πολυτέλειας, μια λειτουργία μασάζ  για τα εμπρός καθίσματα με τρία  προγράμματα θα είναι διαθέσιμη στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις, με ρυθμίσεις που προσαρμόζονται εύκολα μέσω του συστήματος NissanConnect.

Συνδεδεμένος έλεγχος

Προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κορυφαία στην κατηγορία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης ενσωμάτωσης smartphone, του Wi-Fi εντός αυτοκινήτου για έως επτά συσκευές και της NissanConnect Services, μιας ειδικής εφαρμογής για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του οχήματος.

Η μεγαλύτερη σε μέγεθος και ανάλυση 9 ιντσών οθόνη του NissanConnect είναι μια ψηφιακή πύλη για τις ρυθμίσεις της πλοήγησης, της ψυχαγωγίας, αλλά και του οχήματος και είναι συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay, όπου μάλιστα στο τελευταίο έχει ενσωματωθεί και η ασύρματη σύνδεση. Τα πολλαπλά προφίλ χρήστη με ρυθμίσεις μνήμης επιτρέπουν την προσαρμογή της πλοήγησης, της μουσικής και των προτιμήσεων του συστήματος, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε οδηγού.

Μια νέα, υψηλής ευκρίνειας, πλήρως ηλεκτρονική οθόνη TFT 12,3 ιντσών πολλαπλών πληροφοριών, προσφέρει μια επιλογή διαμορφώσιμων διατάξεων για την προβολή πληροφοριών πλοήγησης, ψυχαγωγίας, κυκλοφορίας ή οχήματος, όλες ελεγχόμενες από έναν νέο διακόπτη απλής επιλογής στο τιμόνι. Παράλληλα, το καινοτόμο  Head-Up Display (HUD) των 10,8 ιντσών,  παρέχει το μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας στην κατηγορία.  Η πλοήγηση, η υποστήριξη του οδηγού και οι οδικές πληροφορίες προβάλλονται στο παρμπρίζ εντός του οπτικού ορίζοντα του οδηγού, επιτρέποντας σε αυτόν να διατηρεί την προσοχή του στο δρόμο.



Κινητήρες

Υποστηρίζοντας τον στόχο της Nissan να επιτύχει 50% εξηλεκτρισμένες πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024, το νέο Nissan Qashqai δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία, αλλά και με το e-POWER, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Nissan, που αντλεί τεχνολογίες από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα Nissan Leaf.

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το εκλεπτυσμένο e-POWER, το Qashqai θα καλύψει στο έπακρο κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή, με την οδηγική απόλαυση να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε κινητήριας έκδοσης του μοντέλου.

Το υβριδικό σύστημα 12V είναι μια πιο προσιτή υβριδική τεχνολογία που παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένη απενεργοποίηση του κινητήρα στην στάση, γρήγορη επανεκκίνηση και ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι  [μόνο σε εκδόσεις CVT], με βελτιώσεις τόσο στην οικονομία καυσίμου, όσο και στις τιμές CO2 (-4 γραμ./χλμ.).

Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με τον εκλεπτυσμένο και αξιόπιστο βενζινοκινητήρα 1.3 DiG-T που κυκλοφόρησε στο Qashqai το 2018. Αυτός ο κινητήρας έχει βελτιωθεί περαιτέρω με 50 προσφάτως σχεδιασμένα εξαρτήματα και με πλήρη συμμόρφωση στου κανονισμούς του Euro6-d.

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο 1.3 βενζίνης 12V θα προσφέρεται με δύο επίπεδα ισχύος 140 ίπποι και 158 ίπποι, χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ή με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT (αποκλειστικά στην έκδοση 158 ίππων). Επίσης 1.5 e power 190 ίππων.

Οι πωλήσεις του νέου Nissan Qashqai, στην ελληνική αγορά ξεκινούν στo τέλος του Μαΐου. Δεν ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v