Η Renault εκσυγχρονίζει την αυτοκινητοβιομηχανία

Μέχρι το 2025, η Renault θα κυκλοφορήσει 14 βασικά οχήματα: 7 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και 7 θα είναι στις κατηγορίες C και D.
Η Renault εκσυγχρονίζει την αυτοκινητοβιομηχανία
Κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου Renaulution του Groupe Renault, η Renault αποκάλυψε τη στρατηγική της για τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς και τις μελλοντικές της κινήσεις. Με το πρόγραμμα Nouvelle Vague, η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα φέρει τον εκσυγχρονισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα γίνει μάρκα τεχνολογίας, υπηρεσιών και καθαρής ενέργειας.

Μέχρι το 2025, η Renault θα κυκλοφορήσει 14 βασικά οχήματα: 7 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, 7 θα είναι στις κατηγορίες C και D. Όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση.

Η Renault, θεωρεί ότι θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ενεργειακή μετάβαση μέσω ηλεκτροκίνησης και υδρογόνου, προσφέροντας το πιο πράσινο μείγμα στην Ευρώπη έως το 2025. Όσον αφορά την τεχνολογία, η γαλλική μάρκα θα αξιοποιήσει το Software République, ένα ανοιχτό οικοσύστημα αφιερωμένο σε λογισμικό, δεδομένα, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και μικροηλεκτρονική. Αυτό θα τροφοδοτήσει τη σύνθεση της Renault με συνδεδεμένες υπηρεσίες.

Η γαλλική φίρμα είναι ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά EV με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας σε βάθος στην ηλεκτρική κινητικότητα, τις υπηρεσίες και περισσότερα από 300.000 οχήματα που πωλούνται.

Η Renault εφηύρε επίσης το E-TECH, μια υβριδική τεχνολογία που περιλαμβάνει περισσότερα από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αντλώντας από την εμπειρία της μάρκας σε ηλεκτρικά και F1. Το εργοστάσιο λογισμικού συγκεντρώνει περισσότερους από 1000 μηχανικούς που ειδικεύονται σε υπηρεσίες λογισμικού, δεδομένων και cloud, που σύντομα θα γίνουν μέλη πολλών άλλων.

Ηλεκτρικό Renault R5

Το νέο Renault R5, συνδέεται στενά με την ιστορία του, αλλά είναι το μέλλον, καθιστώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δημοφιλή. Το πρωτότυπο Renault 5 είναι ένα χαριτωμένο, αστικό αυτοκίνητο, που φέρνει μία από τις διαχρονικές επιτυχίες της μάρκας στο μέλλον με μια σύγχρονη προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση. Η σχεδιαστική ομάδα του Gilles Vidal εμπνεύστηκε από ένα παγκοσμίου φήμης μοντέλο που αγαπήθηκε από τους οδηγούς. Το πρωτότυπο Renault 5 παίρνει χαρακτηριστικά από τον αρχικό σχεδιασμό. Η σύγχρονη προσέγγιση είναι επίσης εμφανής στα επιλεγμένα φινιρίσματα και υλικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v