Ανέκαμψαν οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover

Η εταιρεία σημείωσε ανάκαμψη στις πωλήσεις οχημάτων, παρά τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.
Ανέκαμψαν οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover σημείωσε στο τέλος του 2020 ανάκαμψη στον τομέα των πωλήσεων, παρά τις αρνητικές συνέπειες που έχει δημιουργήσει στη παγκόσμια οικονομία η πανδημία.

Οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2020,  ήταν 128.469 οχήματα, 13,1% υψηλότερα από τα 113.569 οχήματα που πωλήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειώθηκαν κατά 9,0% την ίδια περίοδο σε σχέση με πέρσι. Οι πωλήσεις της Κίνας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αυξημένες κατά 20,2% το προηγούμενο τρίμηνο και 19,1% από έτος σε έτος.

Οι λιανικές πωλήσεις στις περισσότερες άλλες περιοχές συνέχισαν επίσης να ανακάμπτουν και αυξήθηκαν σημαντικά το προηγούμενο τρίμηνο στη Βόρεια Αμερική (+ 31,7%), και στην Ευρώπη (+ 20,5%). Ωστόσο, οι πωλήσεις σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν ακόμη ανακάμψει στα επίπεδα πριν από το Covid με τις πωλήσεις για το τρίμηνο χαμηλότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο στη Βόρεια Αμερική (-17,2%), στο εξωτερικό (-20,0%), στην Ευρώπη (-16,3%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (-8,9%).

Το νέο Land Rover Defender, σημείωσε αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, έφθασε τις 16.286 μοναδες, το τρίμηνο Οκτωβρίου-  Δεκεμβρίου, αύξηση 66% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Για την Jaguar, οι λιανικές πωλήσεις του πολυβραβευμένου ηλεκτρικού I-Pace αυξήθηκαν κατά 69,3% σε ετήσια βάση με 7.807 πωλήσεις το τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται.

Για το ημερολογιακό έτος 2020, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις της Jaguar Land Rover ήταν 425.974, μειωμένες κατά 23,6% σε σχέση με το 2019, αντικατοπτρίζοντας τον αντίκτυπο της Covid-19 στη βιομηχανία, ιδίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, όταν τα εργοστάσια έκλεισαν για περισσότερο από δύο μήνες. Ωστόσο, από τότε η εταιρεία σημείωσε αύξηση των πωλήσεων από τρίμηνο σε τρίμηνο κατά περισσότερο από 53% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενη από την αύξηση 13,1% το τελευταίο τρίμηνο.

Η Jaguar Land Rover συνέχισε να αναπτύσσει τη νέα γκάμα 21 Model Year, ενσωματώνοντας τις τελευταίες τεχνολογίες. Η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση και διαθέτει ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων Jaguar και Land Rover, που περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά, υβριδικά plug-in (PHEV) και ήπια υβριδικά οχήματα (MHEV). Παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει τον πιο πρόσφατο  πετρέλαιοκινητήρα καθώς και βενζινοκινητήρες, δίνοντας στους πελάτες της ακόμα περισσότερες επιλογές. Μετά τη σημαντική επέκταση κατά τη διάρκεια του έτους, οι ηλεκτρικές επιλογές επεκτείνονται τώρα σε 12 μοντέλα στη γκάμα των Jaguar και Land Rover, με PHEV διαθέσιμα σε 8 μοντέλα και MHEV σε 11 μοντέλα, καθώς και το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace.

Με τις πωλήσεις νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Land Rover Discovery Sport και των Range Rover Evoque PHEV να αυξάνονται μέχρι το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος , συνολικά το 53% των λιανικών πωλήσεων της εταιρείας για την τρίμηνη περίοδο ήταν ηλεκτρικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v