Αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit

Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km.
Αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit

Η Ford, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των van οχημάτων, παρουσίασε το νέο E-Transit van, ένα έξυπνο και ακούραστο όχημα που θα αυξήσει την παραγωγικότητα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεών τους προσφέροντας ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προηγμένες λύσεις στον τομέα του λογισμικού, σε συνδυασμό με μοναδικές υπηρεσίες και επιλογές.

Παρά το ότι η ζήτηση για οχήματα διανομών αυξάνεται, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο – από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες – δεσμεύονται να δημιουργήσουν ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων, να μειώσουν τα επίπεδα αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να περιορίσουν την ηχορύπανση.

Το E-Transit, που αναμένεται στα καταστήματα των Eυρωπαίων εμπόρων Ford από τις αρχές του 2022, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας στον εξηλεκτρισμό, ύψους άνω των 11,5 δις δολαρίων μέχρι το 2022. Η νέα, πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E θα φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό F 150 θα  κυκλοφορήσει στη Β. Αμερική περί τα μέσα του 2022.



Στην Ευρώπη, η Ford δοκιμάζει τεχνολογίες στα εξηλεκτρισμένα επαγγελματικά της οχήματα από το 2018, σε συνεργασία με επίσημους φορείς σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία, για να διερευνήσει πώς χρησιμοποιούν οι οδηγοί τα οχήματα Transit Custom Plug-In Hybrid σε Λονδίνο, Κολωνία, Βαλένθια και Άγκυρα. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει τα ευρήματά της – συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών χρήσης και φόρτισης του οχήματος – στην εξέλιξη του E-Transit και των υπηρεσιών του.



Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει μία εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km στο μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP, 1 τιμή που είναι αρκετή για τις καθημερινές απαιτήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στο φορτίο του οχήματος και τις καιρικές συνθήκες.

Το γεγονός αυτό καθιστά το E-Transit ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον, προκαθορισμένες διαδρομές και παραδόσεις εμπορευμάτων εντός γεωγραφικά προσδιορισμένων ζωνών μηδενικών ρύπων, χωρίς να πρέπει οι ιδιοκτήτες του εταιρικών στόλων να πληρώνουν για μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα την οποία δεν χρειάζονται.

Τα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.

Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v