ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

5G εναντίον ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η τεχνολογία 5G και η αυξανόμενη ανάγκη για μπαταρίες που προκαλεί, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

5G εναντίον ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ανάγκη για μεγαλύτερες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και περισσότερη αποθήκευση ενέργειας για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για κοβάλτιο τα επόμενα χρόνια και ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την κατασκευή των μπαταριών που προορίζονται για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες, χρειάζονται σε τηλέφωνα 5G επειδή η κεραία, που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση και τη λήψη κυμάτων, χρειάζεται περισσότερη ισχύ από εκείνη των τηλεφώνων 4G.

Η κεραία σταθμού βάσης για 5G χρειάζεται επίσης πολύ περισσότερη ισχύ, ασκώντας πίεση στα δίκτυα ισχύος, απαιτώντας τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, τα οποία στην Κίνα κατασκευάζονται τώρα με μπαταρίες ιόντων λιθίου που περιέχουν κοβάλτιο.

Οι εκτιμήσεις για την ζήτηση κοβαλτίου κυμαίνονται κυρίως μεταξύ 100.000 και 130.000 τόνων για το τρέχον έτος και αναμένεται να διπλασιαστεί μεταξύ 200.000 και 260.000 τόνων το 2025.

Οι αναλυτές αναμένουν μια ισορροπημένη αγορά κοβαλτίου φέτος και ελλείμματα από το 2022 καθώς επιταχύνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και τηλεφώνων 5G.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v