ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πιο φιλόδοξα όρια εκπομπών για τα αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει περαιτέρω τα όρια εκπομπών αυτοκινήτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πιο φιλόδοξα όρια εκπομπών για τα αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει περαιτέρω τα όρια εκπομπών αυτοκινήτων, σύμφωνα με ένα σχέδιο εγγράφου που δημοσιοποίησε το Reuters.

Σύμφωνα με την πρόταση, έως το 2030 οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των νέων αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι 50% κάτω από τα επίπεδα του 2021. Το τρέχον σχέδιο του προγράμματος απαιτεί μείωση 37,5% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η ένωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VDA δήλωσε ότι θα απορρίψει σθεναρά την περαιτέρω ενίσχυση των στόχων, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το σχέδιο εγγράφου, το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα, παρουσιάζει το ευρύτερο σχέδιο της Επιτροπής για την ΕΕ να θέσει ως στόχο το 2030 τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έναντι των επιπέδων του 1990 και πώς μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Ο τρέχων στόχος του προγράμματος για το 2030, είναι η μείωση των εκπομπών κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2