Η Hyundai επιταχύνει τη μετάβαση της στα ηλεκτρικά οχήματα

Διμέτωπο αγώνα δίνει η Hyundai στην προσπάθειά της να κατακτήσει την κορυφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η Hyundai επιταχύνει τη μετάβαση της στα ηλεκτρικά οχήματα
Η Hyundai, είναι από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που υποστηρίζει την ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες της και να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από τη νέα αγορά οχημάτων μηδενικών ρύπων.

Η προσπάθεια της περιλαμβάνει και την δημιουργία δυο νέων γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η κατασκευή της πρώτης θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά και η δεύτερη το  2024. Η αύξηση της παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα δώσει την δυνατότητα στη μάρκα να ανταγωνισθεί με μεγαλύτερη ένταση την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, που ηγείται σε πολλές χώρες στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Τσανγκ Ουίσαν, ηγέτης του Hyundai Motor Group που περιλαμβάνει επίσης την Kia, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων από τον Μάιο με τους ομολόγους του στη Samsung, LG και SK Group, οι οποίες κατασκευάζουν μπαταρίες και ηλεκτρονικά ανταλλακτικά.

Ο σκοπός των συνομιλιών, οι οποίες ανακοινώθηκαν δημοσίως, ήταν να προσπαθήσει η Hyundai να εξασφαλίσει μπαταρίες σε μια περίοδο που θα υπάρξουν δυσκολίες στη τροφοδοσία καθώς ο αγώνας για την αύξηση των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EVs) εντείνεται.

Αυτοί οι κατασκευαστές προμηθεύουν επίσης αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Volkswagen Group και General Motors.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται επιθετικά για να επεκτείνει την ηλεκτρική της παραγωγικότητα, όπως δείχνει και η προ ημερών ανακοίνωση του Τσανγκ Ουίσαν (14/7), ότι το Hyundai Motor Group στοχεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως και να αποκτήσει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς άνω του 10% έως το 2025.

Ο όμιλος πούλησε 86.434 EVs πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία του βιομηχανικού συμβούλου LMC Automotive. Αυτή η επίδοση ήταν πάνω από τα 73.278 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από το VW Group, αλλά πίσω από τα 367.500 αυτοκινητα που παραδόθηκαν από την Tesla.

Η Hyundai και η Kia, καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη των αυτοκινητοβιομηχανιών με κριτήριο τις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων, δήλωσε ότι η ευελιξία της συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ανησυχία για την επιτυχία του Model 3

Ένα ανώτερο στέλεχος της Hyundai, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν ανησυχούσε για την Tesla όταν η εταιρεία του Silicon Valley, ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών.

Όμως, ανησύχησε εντονα όταν η Tesla παρουσίασε το πιο προσιτό μοντέλο της, το Model 3 το 2017.

Καμία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει πετύχει ακόμη να φθάσει την Tesla, η οποία διατηρεί τα πλεονέκτηματα στην τεχνολογία μπαταριών και λογισμικού.

Η Hyundai θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει αντίδραση από την ισχυρή ένωση των εργαζομένων, η οποία ανησυχεί για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς τα EV απαιτούν λιγότερα εξαρτήματα και εργαζόμενους σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Αυτή η αντίθεση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει έναν αριθμό βασικών εξαρτημάτων για συμβατικά αυτοκίνητα στο εσωτερικό της, ενώ πολλά ανταλλακτικά EV προέρχονται προς το παρόν από εξωτερικούς προμηθευτές.

Η ένωση των εργαζομένων πιέζει την εταιρεία να συναρμολογήσει βασικά εξαρτήματα EV, όπως μπαταρίες και κινητήρες, εσωτερικά για να αντισταθμίσει οποιαδήποτε μείωση του εργατικού δυναμικού.

Στην εγχώρια αγορά της Hyundai, η Tesla είχε καλύτερο μήνα τον Ιούνιο, με το Model 3 να ξεπερνά το Hyundai Kona EV, καθώς και premium μοντέλα από την BMW και την Audi.

Η Hyundai Motor έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 25,3 τρισεκατομμύρια γουόν (21,2 δισεκατομμύρια δολάρια) - λιγότερο από το ένα δέκατο της Tesla, που είναι τώρα η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η Hyundai προωθεί και τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου. Σκοπεύει να παρουσιάσει έως δύο μοντέλα υδρογόνου έως το 2025 και 23 μοντέλα με μπαταρία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v