Από 21.700 ευρώ το νέο Honda Jazz e:HEV

Το νέο compact μοντέλο διατίθεται πλέον για παραγγελίες στην ελληνική αγορά.
Από 21.700 ευρώ το νέο Honda Jazz e:HEV

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου Honda Jazz Hybrid. Το νέο compact μοντέλο, συνδυάζει τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας με τα αυξημένα επίπεδα άνεσης, την διαισθητική τεχνολογία, την ομαλή συνδεσιμότητα και τις απομακρυσμένες υπηρεσίες (remote services).

Το νέο Jazz e:HEV παίζει πρωταρχικό ρόλο στη δέσμευση της Honda ότι όλα τα mainstream μοντέλα της που πωλούνται στην Ευρώπη θα περιλαμβάνουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μέχρι το 2022.

Για πρώτη φορά, το Jazz θα πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη με ένα προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης.



Το σύστημα e:HEV έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Jazz. Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5 DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω ευφυούς μονάδας ελέγχου ισχύος.

Η συνολική ισχύς 109 ίπποι επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,4΄΄ και μέχρι την τελική ταχύτητα των 175 χλμ./ώρα. Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα παράγει εκπομπές CO2 από 102 γραμ./χλμ. (WLTP) με κατανάλωση καυσίμου 4,5 λίτρα/100χλμ. (WLTP) στο στάνταρ μοντέλο και 110 γραμ./χλμ. (WLTP) και 4.8 λίτρα/100χλμ. (WLTP) αντίστοιχα στο Crosstar.
Τρία προγράμματα οδήγησης

Το υβριδικό σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης:

• EV Drive: η μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτεί απευθείας με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα.
• Hybrid Drive: ο κινητήρας παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα γεννήτρια που, με τη σειρά του, την τροφοδοτεί στον ηλεκτροκινητήρα.
• Engine Drive: ο βενζινοκινητήρας συνδέεται απευθείας με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη.

Υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας

Κατά την εξέλιξη του νέου Jazz, οι μηχανικοί της Honda συνεργάστηκαν με την ομάδα των σχεδιαστών με σκοπό να διατηρηθούν υψηλα επίπεδα ευρυχωρίας, που ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα των προηγούμενων γενιών. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών (με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση) ξεκινά από 298 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.203 λίτρα (πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, μέτρηση μέχρι την οροφή). Αυτό επιτεύχθηκε με την έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος στο πλαίσιο και στο χώρο του κινητήρα.

Κάτι το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας ήταν η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του πλαισίου κάτω από τα εμπρός καθίσματα - μοναδικό στην κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό, το Jazz να διατηρεί τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που παρέχουν δυνατότητα αναδίπλωσης και αναστροφής, ανάλογα με τα μεταφερόμενα φορτία.

Το νέο Jazz Hybrid διατίθεται πλέον για παραγγελίες στην ελληνική αγορά και οι τιμές για την έκδοση Jazz e:HEV ξεκινούν από 21.700 ευρώ ενώ για την έκδοση Crosstar ξεκινούν από 29.000 ευρώ. Οι λιανικές τιμές στην Ελλάδα έχουν συγκρατηθεί με αποτέλεσμα να κυμαίνονται σε κατώτερα επίπεδα από τις τιμές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v