Η αγορά των αυτοκινήτων πήρε μπροστά

H αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα ξεκινά δειλά δειλά να παίρνει μπρος. Δείτε τον πίνακα με τα στοιχεία.
Η αγορά των αυτοκινήτων πήρε μπροστά

Μετά από την καραντίνα η αγορά των αυτοκινήτων ξεκίνησε μια νέα διαδρομή που έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό τις δύσκολες στροφές.

Τον Μάιο, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες μέτρησαν τις δυνάμεις τους και φρόντισαν να υιοθετήσουν τα αυστηρά μετρά προφύλαξης των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Το κοντέρ της ελληνικής αγοράς των αυτοκινήτων δεν έδειξε υψηλές ταχύτητες γιατί μερίδα των υποψήφιων αγοραστών  αυτοκινήτων, ακόμη ανησυχεί για την μετάδοση του ιού, παρά τα μετρά προφύλαξης ενώ η πλειονότητα διεξήγαγε και καινούργια έρευνα αγοράς και αξιολόγησης των προσφορών.



Εκτιμάται ότι οι επισκέψεις των υποψήφιων αγοραστών στις εκθέσεις- που ευτυχώς για τον κλάδο και την εθνική οικονομία- κινούνται σε υψηλά επίπεδα καθώς και οι αναζητήσεις στις επίσημες ιστοσελίδες, θα έχουν πιο θετικά αποτελέσματα κατά την διάρκεια του Ιουνίου.

Όσοι έχουν πραγματική ανάγκη για να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο - και δεν είναι λίγοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων – θα προχωρήσουν τον έκτο μήνα της χρονιάς στην αγορά του μοντέλου και της έκδοσης όσον αφορά τον εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Τον Μάϊο, όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο στον όγκο των πωλήσεων τους σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.



Τον πέμπτο μήνα της χρονιάς και τον πρώτο μετά την καραντίνα, πουλήθηκαν μόνο 4.566 καινούργια αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα. Πέρσι τον ίδιο μήνα είχαν ταξινομηθεί 13.832 αυτοκίνητα. Η πτώση είναι μεγάλη αγγίζει το 67%.

Όμως, αυτή είναι η κατάσταση και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο κάνουν κάθε τι που είναι δυνατόν για να προσελκύσουν πελάτες και να πουλήσουν τα μοντέλα τους.

Ο Ιούνιος ξεκίνησε δυναμικά για την αγορά των αυτοκινήτων. Ο ρυθμός των πωλήσεων έχει ανοδική τάση και το ενδιαφέρον των αγοραστών είναι μεγάλο.

Αξίζει να τονισθεί ότι η αισιοδοξία είναι εμφανής σε μερίδα ανωτάτων στελεχών των αντιπροσωπειών για καλύτερες ημέρες στην αγορά και υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει.     

Ακολουθεί ο πίνακας με τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Μάϊο και η σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v