ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ουάσιγκτον θα μειώσει το όριο ταχύτητας στους κατοικημένους δρόμους στα 20 μίλια

Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ μειώνει το όριο ταχύτητας κατά 20% στους δρόμους της.

Η Ουάσιγκτον θα μειώσει το όριο ταχύτητας στους κατοικημένους δρόμους στα 20 μίλια

Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ Washington DC δήλωσε ότι θα μειώσει το όριο ταχύτητας στους περισσότερους τοπικούς δρόμους της πόλης κατά 20% σε 20 μίλια (32.18 χλμ.) την ώρα από την 1η Ιουνίου σε μια προσπάθεια μείωσης των θανάτων από πεζούς.

Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον Muriel Bowser δήλωσε ότι η μείωση του προεπιλεγμένου ορίου ταχύτητας από 25 μίλια σε 20 μίλια θα συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ανθρώπων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα και σημείωσε ότι η ταχύτητα είχε αυξηθεί σε άδειους δρόμους ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχεδιάζει επίσης να περιορίσει περισσότερο την ταχυτητα στους δρόμους με έντονη κυκλοφορία ποδηλάτων, για να προστατευθούν οι πολίτες. Η μελέτη που έγινε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενδεδειγμένη ταχυτητα πρέπει να είναι τα 15 μίλια ανά ώρα.

Άλλες πόλεις των ΗΠΑ έχουν μειώσει τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένους δρόμους. Τον Μάρτιο, η Μινεάπολη και η Μινεσότα μείωσαν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένους δρόμους στα 20 μίλια/ώρα, ενώ το Πόρτλαντ και το Όρεγκον έχουν καθορίσει μειωμένα όρια από πέρσι. Άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Βοστώνης, επιδιώκουν όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές τα 20 μίλια/ώρα.

Οι θάνατοι των πεζών αυξήθηκαν κατά 42% την τελευταία δεκαετία, ακόμη και όταν ο συνδυασμός όλων των άλλων θανάτων από την κυκλοφορία μειώθηκε κατά 8%. Οι θάνατοι των πεζών αυξήθηκαν 3,4% σε 6.283 το 2018, ο υψηλότερος αριθμός από το 1990. Τα προκαταρκτικά στοιχεία των ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι θάνατοι των πεζών μειώθηκαν κατά 2% το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2