ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV Mazda

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, είναι ένα κομψό και ευέλικτο SUV.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV Mazda

Η Mazda, δεν κάνει ακροβατισμούς, πατάει καλά στα πόδια της, αξιοποιεί την εφευρετικότητα των επιστημόνων και μηχανικών που διαθέτει στο δυναμικό της και όταν αποφασίσει το επόμενο βήμα είναι σίγουρη για την επιτυχία και την καταξίωση. Και για να καταδείξουμε εντονότερα την φιλοσοφία της ιαπωνικής μάρκας να σημειώσουμε ότι ακολουθεί πιστά τον δρόμο που χάραξε η πρωτοπόρος Toyota.

Η Toyota, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στην ανέλιξη και την κατάκτηση της κορυφής. Και οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές πίσω από το τιμόνι των μοντέλων τους ενώ οφείλουμε να τονίσουμε και την συμβολή τους στη προστασία του περιβάλλοντος.

Το επόμενο βήμα της Mazda, είναι η ανάπτυξη της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φέρουν το σήμα της. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, είναι ένα κομψό και ευέλικτο SUV. Ένα μοντέλο μηδενικών ρύπων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την υπογραφή των μεθοδικών και αυστηρών Ιαπώνων μηχανικών. Ότι φτιάχνουν, είναι τέλειο και βγάζει γλώσσα στον ανίκητο χρόνο.

Πριν από πέντε ημέρες, την Τέταρτη 20 Μαΐου, στο εργοστάσιο Ujina,  Νο1 της Χιροσίμα, η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Mazda MX-30, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας.

Το  MX-30, ένα στιλάτο και ευέλικτο SUV που δημιουργήθηκε για να δώσει το στίγμα της μάρκας στην αυξανόμενη αγορά των ηλεκτρικών αυτοκίνητων (EVs) και στην ανάγκη για προστασία του πολυτιμότερου αγαθού μας, του περιβάλλοντος.

Το νέο MX-30 εφοδιάζεται με τον κινητήρα e-Skyactiv1 – τη νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Mazda. Το σύστημα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς συνδυάζει ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος απόδοσης 107kW (145 ίππων), και μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh, που εξασφαλίζουν στο νέο SUV εμβέλεια της τάξης των 200 χλμ. περίπου. (Βάσει πρωτοκόλλου WLTP σε μικτή διαδρομή).Η μπαταρία του συστήματος κίνησης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της, σε 40 περίπου λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.

Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία κατασκευής Skyactiv του MX-30, έχει διαμορφωθεί ειδικά έτσι ώστε να ενισχύει την εγγενώς απαλή οδηγική συμπεριφορά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας i-Activsense, το νέο SUV προσφέρει στους επιβάτες του μία μοναδική εμπειρία αθόρυβης και άνετης οδήγησης, γεγονός που αποτέλεσε και την κατευθυντήρια γραμμή για τους μηχανικούς/σχεδιαστές του – το ηλεκτρικό όχημα (EV) θα πρέπει να είναι τόσο τέλειο οδηγικά, όπως και κάθε άλλο μοντέλο της φίρμας.

Η πιο πρόσφατη υλοποίηση της πολύ-βραβευμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, προβάλλει ακόμα περισσότερο τη νέα αυτή κατεύθυνση της φίρμας σε ότι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων κίνησης. Το ασυμβίβαστο και απλό ταυτόχρονα στυλ τονίζει την ομορφιά του αμαξώματος του MX-30, ενώ οι αντικρυστά ανοιγόμενες πόρτες, η απουσία μεσαίας κολώνας, και η συνολική γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία της αίσθησης ευρυχωρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η αναβαθμισμένη εργονομία του εσωτερικού, προβάλλεται μέσω του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα της θέσης οδήγησης, της αιωρούμενης κεντρικής κονσόλας, την καινούργια σε μοντέλο της Mazda, οθόνη αφής των 7’’ για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού, και από ένα πλήθος φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ο φελλός και οι υφασμάτινες επενδύσεις από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, στα πάνελ των θυρών

Το MX-30 προβλέπεται να φτάσει στις εκθέσεις της Ευρώπης, το φθινόπωρο του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Υπάρχεις μόνο αν είσαι ελεύθερος να κάνεις πράγματα χωρίς προφανή στόχο, χωρίς αιτιολογία και, πάνω απ’ όλα, έξω από τη δικτατορία των πεποιθήσεων κάποιου άλλου."

Nassim Nicholas Taleb, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος

  • 323 π.Χ. - Πεθαίνει ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ο βασιλιάς των Μακεδόνων και κατακτητής της Περσικής Αυτοκρατορίας.
    1926 - Πεθαίνει ο Αντόνιο Γκαουντί, ο Καταλανός αρχιτέκτονας, που "στόλισε" τη Βαρκελώνη.
    1967 - Σαν σήμερα λήγει ο Πόλεμος των Έξι Ημερών με συμφωνία ανακωχής μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2