ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Nissan χωρίζει από την Renault;

Την πιθανότητα να διαλυθεί η συμμαχία με τη Renault φέρεται να εξετάζουν τα στελέχη της Nissan.

Η Nissan χωρίζει από την Renault;

Η Nissan ενεργοποίησε το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της από τη Renault, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν πολλά στάδια σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ανήκουν στη συμμαχία Renault- Nissan. Ωστόσο, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο γιατί η Renault, κατέχει το υψηλότερο ποσοστό στη Nissan.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι η Nissan θα συνεχίσει μόνη της την ανάπτυξη των τομέων της μηχανικής και της σχεδίασης, καθώς και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Nissan, επιτάχυνε το πρόγραμμα από τότε που ο πρώην πρόεδρος της, Κάρλος Γκον, έφυγε από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν κατηγορούμενος για οικονομικά εγκλήματα και πήγε   στο παιδικό του σπίτι του Λιβάνου, ανέφερε η εφημερίδα.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι στελέχη της Nissan εξέτασαν τη δυνατότητα απομάκρυνσης της ιαπωνικής μάρκας από τη Renault, λόγω των ανησυχιών για την εξέλιξη των σχέσεων με τον μακρόχρονο Γάλλο εταίρο και την πιθανότητα να μετατραπεί σε μεγάλη δυσλειτουργία, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από πέρσι, η Nissan διερευνά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διατήρησης της συμμαχίας, ειδικά όταν πρόκειται για την τεχνολογία και την κοινή χρήση τεχνολογίας.

Δεν είναι σαφές πόσο εφικτός θα είναι ο διαχωρισμός. Το κλειδί για την επιβίωση της σύμπραξης είναι η αναζωογόνηση των σχεδίων  για νέα κοινά βιομηχανικά προγράμματα ανάπτυξης των δυο μάρκων, τα οποία έχουν καθυστερήσει λόγω του σκανδάλου που συνδέεται με τις δραστηριότητες του Κάρλος Γκον.

Ορισμένα προγράμματα ανάπτυξης νέων μοντέλων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Γκον, πρόκειται να υλοποιηθούν το 2020. Το crossover ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, με βάση το μοντέλο της Ariya, θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στη νέα κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και το 2021 Το ανάλογο μοντέλο της Renault πρέπει επίσης να διαμορφωθεί άμεσα.

Ο Γκον, έσωσε τη Nissan το 1999 από την πτώχευση και τώρα λόγω του σκανδάλου, η ιαπωνική μάρκα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η σύλληψή του στο Τόκιο, τον Νοέμβριο του 2018, έφερε πολλές αντιδικίες μεταξύ των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών  και ανέδειξε τις διαμάχες μεταξύ της Renault και της Nissan.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν ξέρει τη δύναμή του αυτός που δεν έχει γνωρίσει δυσκολίες."

Ben Johnson, 1572-1637, Άγγλος ουμανιστής & ποιητής

  • 1773 – Ο Τζέιμς Κουκ, με τα πλοία Resolution και Adventure, γίνεται ο πρώτος καπετάνιος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.
    1819 – Ο Σιμόν Μπολιβάρ εξαγγέλλει την ίδρυση της Μεγάλης Κολομβίας.
    1929 – O Ποπάι κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο.
    1946 – Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί την πρώτη του συνεδρίαση.
    1991 – Αρχίζει ο Πόλεμος του Κόλπου, με αεροπορικές επιδρομές συμμαχικών και αμερικανικών αεροπλάνων κατά του Ιράκ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY