Οι καλύτερες διευθύνσεις για ξενόγλωσσα βιβλία

Δέκα συμφέρουσες διευθύνσεις για να παραγγείλετε βιβλία από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές και χωρίς ή με ελάχιστα έξοδα αποστολής.
Οι καλύτερες διευθύνσεις για ξενόγλωσσα βιβλία
Είτε ψάχνετε εξειδικευμένα βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, είτε απολαμβάνετε την ανάγνωση μυθιστορημάτων στα αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες, έχετε κάθε λόγο να παραγγείλετε τα βιβλία σας από το εξωτερικό: Όχι μόνο μπορείτε να τα βρείτε σε πολύ χαμηλότερες τιμές, αλλά υπάρχουν και διευθύνσεις με δωρεάν (ή ελάχιστο) κόστος μεταφοράς ως την πόρτα σας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να κάνετε τις online παραγγελίες σας.

Book Depository
Από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για ξενόγλωσσα βιβλία, το Bookdepository έχει τεράστια ποικιλία καινούριων βιβλίων, και κυρίως, δωρεάν αποστολή ανεξαρτήτως περιοχής, ποσότητας ή βάρους των βιβλίων που θα παραγγείλετε. Στο ειδικό section “Bargain shop”, μάλιστα, θα βρείτε βιβλία με σημαντική έκπτωση ως και 55%.

Fishpond.com 
Διαθέτει βιβλία 21 διαφορετικών θεματικών, τα οποία συγκεντρώνει από πολλούς και διαφορετικούς προμηθευτές, και τα διαθέτει προς πώληση χωρίς έξοδα αποστολής. Δεν είναι όμως αποκλειστικά online βιβλιοπωλείο: Στο Fishpond θα βρείτε και παιχνίδια, αντικείμενα για το σπίτι, το παιδί, κοσμήματα και είδη ομορφιάς, επίσης χωρίς έξοδα αποστολής.

Amazon books
Όμορφα διαμορφωμένο, με ωραία αφιερώματα και λίστες, όπως «βιβλία της χρονιάς», «βιβλία του μήνα», «οι καλύτερες νέες κυκλοφορίες», «βιβλία σε έκπτωση», «επιλογές για παιδιά, όπως τα ψήφισαν παιδιά», «τα 100 καλύτερα αστυνομικά» κ.ο.κ., το online βιβλιοπωλείο του Amazon λειτουργεί με την γνωστή τακτική: Για κάθε τίτλο που αναζητάτε, σας προσφέρει πολλές επιλογές χρηστών, που το πουλούν καινούριο ή μεταχειρισμένο, από τιμές που ξεκινούν από μερικά μόλις cents, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Κάθε χρήστης-πωλητής, βάζει τους δικούς του όρους και έξοδα αποστολής, που μπορείτε να δείτε κάτω από τις αξιολογήσεις άλλων αγοραστών στον λογαριασμό του.

EurospanBookstore
Ψάχνετε εξειδικευμένους τίτλους για την δουλειά σας, για κάποια εργασία ή γενικώς επιστημονικού/εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος; Αυτή η ιστοσελίδα έχει την καλύτερη ίσως ποικιλία σε αυτούς τους τομείς, και μάλιστα με δωρεάν αποστολή παγκοσμίως.

ebay
Στο eBay, καλείστε να συμμετάσχετε σε «δημοπρασίες» καταθέτοντας την δική σας τιμή για τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν, ή να αγοράσετε απευθείας τα βιβλία που διαθέτουν αυτή την επιλογή. Οι τιμές είναι πολύ καλές, αλλά κάθε χρήστης-πωλητής θέτει τους δικούς του όρους αποστολής, επομένως χρειάζεται να τους διαβάσετε καλά προηγουμένως (αναγράφονται στον τομέα «Shipping» κάτω από την τιμή του βιβλίου), καθώς και να ερευνήσετε τις αξιολογήσεις του από άλλους αγοραστές.

BetterWorldBooks
Δεν έχει μόνο πολύ μεγάλη ποικιλία σε βιβλία (μεταχειρισμένα και μη), αλλά οι αγορές σας θα πιάσουν και τόπο: Το BetterWorldBooks συνεισφέρει με κάθε αγορά (και με κάθε δωρεά βιβλίων που μπορείτε να κάνετε κι εσείς οι ίδιοι) στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στον πλανήτη. Το «κερασάκι»; Σας στέλνει τις παραγγελίες σας χωρίς έξοδα αποστολής όπου κι αν είστε – αρκεί να κάνετε υπομονή περί τις 3-5 εβδομάδες.

Rakuten
Το βρετανικό e-shop διαθέτει βιβλία ιστορικά, επικά, φαντασίας, επιστημονικά, αθλητικού ενδιαφέροντος, βιογραφίες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, σε τιμές μονοψήφιες και με ένα πρόγραμμα ανταμοιβής, που σας επιστρέφει το 5% των αγορών σας σε πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται σαν έκπτωση σε επόμενες παραγγελίες. Τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται ανάλογα με την ποσότητα των βιβλίων (μέσο κόστος περί τις 7 λίρες ανά τεμάχιο).

Abebooks.com
Εκατομμύρια καινούρια και μεταχειρισμένα βιβλία από διάφορους αξιολογημένους πωλητές βιβλίων συγκεντρώνονται εδώ – δεν αποκλείεται μάλιστα να πετύχετε εκπτώσεις της τάξης του 70%. Σημειώστε ότι μπορείτε κατά την αναζήτησή σας να πατήσετε την σχετική επιλογή «free shipping worldwide» για να σας εμφανιστούν επιλογές που μπορούν να φτάσουν στην πόρτα σας με μηδενικά έξοδα αποστολής.

Thriftbooks
Στα 5 δολάρια ανά τεμάχιο ανέρχεται το κόστος αποστολής του συγκεκριμένου e-shop, που εξειδικεύεται στα μεταχειρισμένα, αλλά πολύ καλά διατηρημένα βιβλία κάθε είδους. Στα συν, τα κουπόνια των 5 δολαρίων που λαμβάνετε για κάθε παραγγελία άνω των 50 δολαρίων, και οι προσφορές όπως «δύο βιβλία για 7 δολάρια».

Ελληνικά βιβλιοπωλεία
Ένας άκρως βολικός τρόπος να εντοπίσετε τα βιβλία που δεν είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, είναι να ενημερώσετε ελληνικά βιβλιοπωλεία, όπως αυτά του Ελευθερουδάκη ή των Public, που σας παρέχουν την εξής υπηρεσία: «Καταθέτετε» την αναζήτησή σας, και σας ενημερώνουν εγκαίρως για το κατά πόσο έχουν εντοπίσει ανάμεσα στους προμηθευτές τους στο εξωτερικό τους τίτλους που ψάχνετε, καθώς και για την τιμή τους και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσής τους στην Ελλάδα. Μπορείτε φυσικά να τα παραλάβετε από τα καταστήματά τους και να μην επιβαρυνθείτε με εξτρά έξοδα αποστολής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v