Βιολογικά προϊόντα: 6 παντοπωλεία για υγιεινές αγορές

Φρούτα και λαχανικά, κρασιά, παρθένο ελαιόλαδο και πάσης φύσεως βιολογικά καλούδια σε έξι παντοπωλεία και καταστήματα που σέβονται τη Φύση.
Βιολογικά προϊόντα: 6 παντοπωλεία για υγιεινές αγορές
Σίγουρα τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή προμήθειας με τα απαραίτητα τρόφιμα για το σπίτι, τι γίνεται όμως αν θέλουμε να αγοράσουμε προϊόντα βιολογικής γεωργίας, ειδικής διατροφής, σούπερ τροφές ή προϊόντα από Έλληνες μικροπαραγωγούς;

Παντοπωλεία και μικρές αγορές ανά την πόλη γεμίζουν τα ράφια τους με αγνά υλικά της Μητέρας Γης (και πολλά ακόμα «καλούδια») και προτείνουν εναλλακτικές αγορές.

Υγείας Χάριν
Δροσίνη 7, Κηφισιά, τηλ: 210 8013428

Το πιο… βιολογικό στέκι της Κηφισιάς διαθέτει προϊόντα όπως μέλι, βασιλικό πολτό, λάδι, άλευρα, νιφάδες, μούσλι, όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες, μπαχαρικά και καρυκεύματα. Θα βρείτε επίσης φυσικά γλυκαντικά και υποκατάστατα άλλων τροφίμων, χυμούς, τονωτικά ποτά, καφέδες, θεραπευτικά βότανα και μεγάλη ποικιλία superfoods.

Βιολογική Αγορά
Δημητρίου Γούναρη 144, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 2109622820

Όνομα και πράγμα στη Γλυφάδα, το μεγάλο αυτό κατάστημα διαθέτει τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, άλευρα, σάλτσες, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, λαχανικά, μέλι, ξηρούς καρπούς, μπάρες και σνακ, σοκολάτες, μπισκότα και μαρμελάδες), ροφήματα (από γάλα και χυμούς μέχρι αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, κρασιά, καφέ και φυτικά ροφήματα, όλα βιολογικά) και προϊόντα ειδικής διατροφής (συμπληρώματα, υπερτροφές, βότανα, εκχυλίσματα, μακροβιοτικά, χορτοφαγικά, διαβητικά, παιδικές τροφές).

Bio Μελισσάνθη
Δηµοκρίτου 13, Κολωνάκι, τηλ: 2103638850

Εδώ θα βρείτε χύμα αλλά και συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα, τα οποία προμηθεύονται κατευθείαν από τους παραγωγούς (ελιές, ελαιόλαδο, μέλι ελάτης, ταχίνι Βέροιας, σταφίδα, βότανα Κεφαλονιάς και Σάμου, κατσικίσιο και πρόβειο γιαούρτι, φρέσκα ζυμαρικά), προϊόντα ειδικής διατροφής χωρίς γλουτένη, παιδικές τροφές, καθώς και καλλυντικά. Σημειώστε ότι κάνουν και delivery με ελάχιστη παραγγελία 40€.

Πατριδογνωσία
Δαβάκη Πίνδου 2, Ζωγράφου, τηλ: 210 77 00 955

Όπως προδίδει και το όνομά της, η φρέσκια αυτή άφιξη στου Ζωγράφου φιλοδοξεί να μας προσφέρει εκλεκτά ελληνικά προϊόντα βιολογικής, αλλά και συμβατικής παραγωγής απευθείας από τους παραγωγούς. Από τα βιολογικά, τα ράφια της Πατριδογνωσίας αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν κρασιά, βότανα, όσπρια, ελαιόλαδο, πετιμέζι και ξύδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν με φρούτα και λαχανικά, καθώς και κρέας το οποίο θα προμηθεύονται από το Κτήμα Λειβαδερού. Κάνουν και δωρεάν παράδοση κατ’ οίκον με ελάχιστη παραγγελία 20€. 

Πράσινο 

Τρία βιολογικά καταστήματα στα Βόρεια Προάστια φέρνουν στα ράφια τους – και από εκεί στο πιάτο μας- τεράστια ποικιλία βιολογικών φρούτων και λαχανικών, ντόπιων και εισαγόμενων, ικανοποιητική ποικιλία τυρών και αλλαντικών συσκευασμένων και χύμα, καθώς και κρεατικών. Επίσης, στα σούπερ μάρκετ Πράσινο θα βρούμε οικολογικά απορρυπαντικά, βότανα, αφεψήματα και μπαχαρικά.


Ευβιότοποι

Με δύο καταστήματα σε Κηφισιά και Ψυχικό, οι Ευβιότοποι συνεργάζονται με βιολογικά πιστοποιημένες, πρότυπες φάρμες στην Ελλάδα (Βόρεια Εύβοια και Μύτικας) και γεμίζουν τα ράφια τους με κάθε λογής κρέατα και κρεατοσκευάσματα υψηλής βιολογικής αξίας και γεύσης. Εδώ θα βρείτε κιμά από μοσχάρι, prime cuts, μπριζόλες κόντρα, σπαλομπριζόλες, πικάνια και οσομπούκο, καθώς και μπιφτέκια μοσχαρίσια ή ανάμεικτα, λουκάνικα χοιρινά, κοκορέτσι και σουβλάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v