ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Πού να πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Έχετε παλιά ρούχα, βιβλία, αντικείμενα που θέλετε να πουλήσετε; Έχουμε όλες τις σωστές ηλεκτρονικές και μη διευθύνσεις.

Πού να πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Τα παλιά σας ρούχα, βιβλία, CD, μικροέπιπλα, παιχνίδια κι ένα σωρό άλλα αντικείμενα που έχετε να χρησιμοποιήσετε μήνες ξεχειλίζουν συρτάρια και ντουλάπες, δημιουργώντας χάος στο σπίτι; Μην βιαστείτε να τα πετάξετε –αν και κάτι μας λέει ότι ανήκετε στη συμπαθή εκείνη κατηγορία ανθρώπων που δεν πετάει τίποτα, αλλιώς θα τα είχατε πετάξει ήδη και δεν θα ήσασταν εδώ να διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Έχουμε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι διαφορετικές διευθύνσεις για να πουλήσετε τα παλιά σας αντικείμενα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ελεύθερο χώρο στο σπίτι και λίγα παραπάνω χρήματα στο μηνιαίο budget.

Σε φυσικά second hand καταστήματα

Στο Bohbo: Στο 39 της Ιπποκράτους, στο Κολωνάκι, το Bohbo είναι ένα second hand μαγαζί που αναλαμβάνει να τοποθετήσει τα παλιά σας ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ στα ράφια και τις κρεμάστρες του. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Απλά πηγαίνετε τα παλιά σας αντικείμενα στο κατάστημα, παίρνετε ένα αποδεικτικό παραλαβής, και συμφωνείτε σε μια τιμή. Πληρώνεστε όταν το κάθε ρούχο/ αξεσουάρ πουληθεί, ή το παίρνετε πίσω αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παραμένει στο ράφι. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

Στο Swap: Οι κάτοικοι των νοτίων έχουν τον δικό τους second hand… ναό, στο 34 της οδού Λαοδίκης. Εδώ μπορείτε να φέρετε ή να στείλετε τα παλιά σας αγαπημένα (και ελαφρώς μεταχειρισμένα) ρούχα και αξεσουάρ επώνυμων οίκων, και να τα αφήσετε προς πώληση. Η λογική είναι παρόμοια με εκείνη που περιγράψαμε παραπάνω: Λαμβάνετε ένα αποδεικτικό παραλαβής, και πληρώνεστε το 50% της προσυμφωνηθείσας αξίας όταν πουληθεί το κάθε αντικείμενό σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο Δυο Φορές κι έναν καιρό: Μπορείτε να πουλήσετε παιδικά ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ και παιδικά είδη όπως καροτσάκια, καθίσματα αυτοκινήτου, στράτες κλπ που δεν χρειάζεστε πια. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 14, στη Γλυφάδα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να στείλετε ταχυδρομικά τα αντικείμενα που θέλετε να πουλήσετε. Έχετε, μάλιστα, δύο επιλογές: Να τα πουλήσετε με παρακαταθήκη (δηλαδή να τα αφήσετε στο κατάστημα και να πάρετε το 50% της συμφωνηθείσας τιμής όταν πουληθούν) ή μετρητοίς –να πάρετε δηλαδή μετρητά από το κατάστημα επιτόπου, αλλά με μικρότερο ποσοστό επί της τιμής πώλησής τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

…Ή ηλεκτρονικά

Στο eBay: Το γνωστό και μη εξαιρετέο μεγαλύτερο site ηλεκτρονικών αγοραπωλησιών του πλανήτη, απαιτεί από εσάς μόνο μια δωρεάν εγγραφή, κι από εκεί και πέρα μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε στις ηλεκτρονικές προθήκες του ό,τι θέλετε –αρκεί να είναι νόμιμο. Έναν αναλυτικό οδηγό για αρχαρίους, για να μη χαθείτε στους αχανείς διαδρόμους του, έχουμε φτιάξει εδώ.

Στο Patari.gr: Ελληνικό, ελληνικότατο site δωρεάν αγγελιών με χαριτωμένο όνομα και ιδιαίτερα φιλικό στη χρήση του σχεδιασμό. Για να… ανεβάσετε στο Patari οτιδήποτε –από τα παλιά σας γυαλιά ηλίου μέχρι τη μοτοσυκλέτα σας– το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ στο πορτοκαλί κουμπάκι «Ανέβασέ το στο Πατάρι» που βρίσκεται στην αρχική σελίδα. Εν συνεχεία, θα καταχωρίσετε τα στοιχεία σας και το αντικείμενο ή τα αντικείμενα που θέλετε να πουλήσετε, συνοδεύοντάς τα από όσες φωτογραφίες θέλετε, και θα ορίσετε μία τιμή. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές σας θα επικοινωνήσουν μαζί σας με e-mail μέσω του site (πράγμα που σημαίνει ότι το e-mail σας είναι ασφαλές, δεν φαίνεται στα στοιχεία της αγγελίας). 

Στο eMarket.gr: Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά site αγοραπωλησιών, το eMarket σας επιτρέπει να πουλήσετε… τα πάντα, από παλιά βιβλία ή ρούχα μέχρι αυτοκίνητα και σπίτια. Αφού κάνετε δωρεάν εγγραφή, καταχωρείτε το αντικείμενο ή τα αντικείμενά σας, την τιμή τους και όσες φωτογραφίες θέλετε –κι αυτό επίσης δωρεάν. Χρέωση (για τους πωλητές) υπάρχει μόνο μετά την πώληση, και ανέρχεται στο 2% της αξίας των περισσότερων αντικειμένων (1% για αυτοκίνητα και 0,5% για ακίνητα). Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όταν κάνεις κατάχρηση της δύναμής σου, είσαι ένας δειλός."

Henri Jeanson, Γάλλος συγγραφέας

  • 1989 - Περίπου 100.000 φοιτητές καταλαμβάνουν την πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2