Ημέρα της μητέρας 2014: 5 αγαπησιάρικα δωράκια

Ξεχωριστά, γλυκά ή απλώς χαριτωμένα και πάντα οικονομικά δωράκια, για να δείξετε την αγάπη σας στη μαμά… ό,τι τύπος και αν είναι.
Ημέρα της μητέρας 2014: 5 αγαπησιάρικα δωράκια
Είναι εκείνη που χαιρόταν με τις στραπατσαρισμένες ζωγραφιές και τα μισομαραμένα λουλούδια που κόβαμε από τον δρόμο για να της πάμε σπίτι κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τότε που ήμασταν μικροί. Είναι, επίσης, εκείνη που θα χαιρόταν ακόμα και τώρα με μια αποτυχημένη προσπάθεια ζωγραφιάς και δύο κομμένα από τον δρόμο λουλούδια –γιατί στα μάτια της, ακόμα μικροί είμαστε.

Ακριβώς γι’ αυτό χαιρόμαστε να ψάχνουμε ένα δωράκι που θα την κάνει να χαμογελάσει. Κι ας μην έπρεπε να χρειαζόμαστε αφορμή για να της δείξουμε την αγάπη μας (ας είμαστε ειλικρινείς, πότε ήταν η τελευταία φορά που της κάνατε ένα δωράκι απλώς «επειδή έτσι»;). Και ας δηλώνουμε ενάντιοι σε όλες αυτές τις παγκόσμιες ημέρες και τα σχεδόν υποχρεωτικά τους δώρα. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, καθόλου «υποχρεωτικά» δεν είναι.

Για την κοκέτα μαμά
Άρωμα Anais Anais, της Cacharel
Τιμή: περί τα 44€ τα 50 ml
Μπορεί οι μόδες στα αρώματα να έρχονται και να παρέρχονται, κάποιες αξίες όμως παραμένουν σταθερές. Και το θρυλικό Anais Anais, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1978, εγγυημένα θα κάνει τη μαμά να χαμογελάσει, θυμίζοντάς της τα νιάτα της. Με νότες από άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, υάκινθο και λευκό κρίνο στην κορυφή, μαροκινό γιασεμί και άνθη ροδιού στη μέση και σανδαλόξυλο, βέτιβερ και κέδρο στη βάση, είναι ένα απόλυτα λουλουδάτο, ανοιξιάτικο άρωμα.

Για τη βιβλιοφάγο μαμά
Στη Χώρα των Χρυσών Ήλιων του Καλέντ Χοσεϊνί (εκδόσεις Ψυχογιός)

Τιμή: 16€
Η υπέροχη ιστορία δύο γυναικών που ζουν στο ίδιο σπίτι, στην πολυτάραχη Καμπούλ του Αφγανιστάν. Αν και τις χωρίζουν αρκετά χρόνια και πολύ διαφορετικές ιδέες για την αγάπη και την οικογένεια, τις φέρνει κοντά ο πόλεμος, η απώλεια και η μοίρα. Καθώς έρχονται αντιμέτωπες με τους κινδύνους στην πόλη τους αλλά και μέσα στο σπιτικό τους, η αρχική αντιπάθεια της μίας για την άλλη μεταμορφώνεται σε μια μοναδική σχέση μητέρας-κόρης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό των τριών τελευταίων δεκαετιών του Αφγανιστάν και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για μια ανελέητη εποχή, μια μοναδική φιλία και ένα μεγάλο έρωτα.

Για τη μαμά με χιούμορ
Μπλουζάκι “Mother” από το Oysho
Τιμή: 16€

“Mother: A person who does the work of twenty. For free” γράφει η χαριτωμένη στάμπα αυτού του λευκού, 100% βαμβακερού T-shirt. Θα το βρείτε στα καταστήματα Oysho (δείτε τις διευθύνσεις εδώ) μαζί με την υπόλοιπη συλλογή τους με δωράκια ειδικά σχεδιασμένα για την Ημέρα της Μητέρας. Δείτε και τα υπόλοιπα σχέδια της συλλογής, εδώ.

Για τη μαμά που αγαπά τα κοσμήματα
Σκουλαρίκια Swarovski
Τιμή: 49€

Κομψά και θηλυκά, σε μέγεθος ενός περίπου εκατοστού, με πρωτότυπο σχέδιο και όσο διακριτικά χρειάζεται, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα περιμένει να παντρευτείτε (ή να βαφτίσετε παιδιά) για να τα φορέσει. Θα τα βρείτε στα καταστήματα Swarovski (δείτε τις διευθύνσεις εδώ) ή μπορείτε και να τα αγοράσετε online, κάνοντας κλικ εδώ.

Για τη θεατρόφιλη μαμά
Το Τάβλι στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
Τιμή εισιτηρίου: 16€
Αντί να της αγοράσετε ένα δωράκι, κλείστε δύο εισιτήρια και πηγαίνετε την Κυριακή στο θέατρο μαζί της. Στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων, στην Κυψέλη, συγκεκριμένα, όπου ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν σε μια απολαυστική παράσταση που ζωντανεύει το αγέραστο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη. Η παράσταση παίζεται την Κυριακή στις 19.30, και θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 Μαΐου. Διαβάστε και την κριτική μας, εδώ.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v