Φιλανθρωπικά δώρα: 9 τρόποι να χαρίσετε ελπίδα

Χαζεύουμε τις ηλεκτρονικές βιτρίνες των μεγαλύτερων φιλανθρωπικών οργανώσεων, και διαλέγουμε δωράκια που θα κάνουν, εκτός από τους φίλους μας, και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν.
Φιλανθρωπικά δώρα: 9 τρόποι να χαρίσετε ελπίδα
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι, άραγε, υποκριτικό να θυμόμαστε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις κάθε Χριστούγεννα, σαν μέρος ενός εθιμοτυπικού, και όχι ότι πίσω τους έχουν πραγματικούς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια σε πραγματικά θύματα καταστροφών, που έχουν πραγματικές ανάγκες όλο τον χρόνο; Πιθανότατα. Είναι, όμως ταυτόχρονα και καλύτερο απ’ το τίποτα. Αν ζεις όλο τον χρόνο στο μικρόκοσμό σου και σε ενδιαφέρει περισσότερο η ελληνική κρίση από τον σεισμό της Αϊτής (πράγμα που ισχύει αν δεχτούμε ότι τα ΜΜΕ είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας) είναι προτιμότερο να βοηθήσεις στο έργο τους την ActionAid ή τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έστω αγοράζοντας ένα δωράκι των 10€ «επειδή είναι Χριστούγεννα», παρά να μην το κάνεις ποτέ.

Βγαίνουμε βόλτα στα e-shops φιλανθρωπικών και άλλων οργανώσεων που πασχίζουν για ένα καλύτερο μέλλον, εντοπίζουμε τα ωραιότερα δωράκια που θα κάνουν τους φίλους μας να χαμογελάσουν διπλά, και προσθέτουμε στη λίστα με τα new year’s resolutions μας την υπόσχεση ότι από του χρόνου θα τα επισκεπτόμαστε συχνότερα.

Χριστουγεννιάτικη κούπα ActionAid
Τιμή: 10€
Ένα χαριτωμένο ταρανδάκι και πολλά χρυσαφί αστέρια στολίζουν την κούπα από υψηλής ποιότητας κεραμικό, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το e-shop της ActionAid. Κάντε κλικ εδώ και ανακαλύψτε περισσότερα δώρα –από ρούχα και σουβέρ μέχρι σακίδια και σημειωματάρια– που θα βοηθήσουν την οργάνωση να πολεμήσει την φτώχεια. Αγοράστε την κούπα online, με ένα κλικ εδώ.

Δώρα χωρίς Σύνορα από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα
Τιμή: από 5€ έως 200€
Διαλέγετε ένα από τα δώρα που χρειάζονται άμεσα οι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι Γιατροί χωρίς Σύνορα: μια κουνουπιέρα, μερικά εμβόλια, θεραπευτική τροφή, kit εξυγίανσης νερού, φάρμακα κατά του HIV, χειρουργικά kits. Εν συνεχεία, διαλέγετε έναν φίλο σας, ο οποίος θα λάβει μια κάρτα από την οργάνωση που θα τον ενημερώνει για τα ανθρωπιστικά οφέλη του δώρου του. Αξία ανεκτίμητη. Μάθετε περισσότερα εδώ

Γούρι από την Unicef
Τιμή: από 18,50€ έως 20,50€
Χειροποίητα γούρια σε 925 ασήμι σχεδιάστηκαν φέτος αποκλειστικά για τη UNICEF από ελληνικό εργαστήριο αργυροχοΐας. Συσκευάζονται σε χαριτωμένα πουγκιά από οργάντζα. Το τετράφυλλο τριφύλλι της φωτογραφίας έχει διαστάσεις 2x4 εκατοστά, και μπορεί να κρεμαστεί στο μπρελόκ ή σε βραχιόλι ως κομμάτι charm, σε τσάντες ή σε πάνω από καθρέφτες. Δείτε όλα τα γούρια εδώ και τις υπόλοιπες προτάσεις χριστουγεννιάτικων και μη δώρων της Unicef εδώ και κάντε τις αγορές σας online.

T-shirt από την Διεθνή Αμνηστία
Τιμή: 10€
Βοηθήστε την οργάνωση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» όπως γράφει το κόκκινο T-shirt της φωτογραφίας, δωρίζοντάς το σε έναν φίλο που εκτιμά το καλό design και ξοδεύοντας μόλις 10€. Δείτε εδώ τις υπόλοιπες προτάσεις δώρων της Διεθνούς Αμνηστίας και στείλτε e-mail στο [email protected] για να τα αγοράσετε, πληρώνοντας στο ταχυδρομείο με αντικαταβολή.

Κούκλες από το WWF
Τιμή: 25,80€
Χειροποίητες κούκλες από οργανικό βαμβάκι, καθεμιά εκ των οποίων έχει μια ολόκληρη ιστορία να την συνοδεύει στη συσκευασία της. Δωρίστε τις σε μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά που θέλετε να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, τα απειλούμενα είδη του ζωικού βασιλείου και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Αγοράστε τις online από το Let’s Go Green ή δείτε εδώ «φυσικά» σημεία πώλησης σε Αθήνα και επαρχία.

Φόρεμα από το Χαμόγελο του Παιδιού
Τιμή: 46€
Σχεδιασμένο από τον Ασλάνη, και στολισμένο με μοτίβα που θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές, το φορεματάκι της φωτογραφίας μπορεί κάλλιστα να φορεθεί και σαν τουνίκ πάνω από παντελόνι ή κολάν. Η σύνθεσή του αποτελείται από 90% βισκόζη και 10% ελαστάνη, ενώ διατίθεται εκτός από λευκό και σε κοραλλί χρώμα. Κάθε αγορά ενισχύει τις δραστηριότητες του Χαμόγελου του Παιδιού: τις τηλςφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης, τα σπίτια φιλοξενίας και φροντίδας, το Amber Alert, τις κινητές ιατρικές μονάδες, το σπίτι παιδιών με ογκολογικά προβλήματα, μεταξύ πολλών άλλων. Αγοράστε το online από εδώ.

Χιονάνθρωπος – μπάμπουσκα από τα Παιδικά Χωριά SOS
Τιμή: 15€
Τρία κουτιά σε τρία διαφορετικά μεγέθη, που όταν βάλεις το ένα πάνω στο άλλο δημιουργείται ένας Χιονάνθρωπος - Μπάμπουσκα. Οι αποθηκευτικές λύσεις δεν ήταν ποτέ πιο χαριτωμένες. Οι διαστάσεις του χιονάνθρωπου (με όλα τα κουτιά) είναι 42 εκατοστά σε ύψος και 21 εκατοστά σε πλάτος. Αγοράστε τον online από εδώ και στηρίξτε οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS για να συνεχίσουν να φιλοξενούν και να στηρίζουν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Γλαστράκι γραφείου από την Greenpeace
Τιμή: 6€
Ψάχνετε ένα δώρο για το γραφείο των φίλων σας, αλλά οι επιλογές σας φαίνονται να περιορίζονται σε βαρετά πρες-παπιέ και μερικά ακόμα ημερολόγια για να μεγαλώσουν τη συλλογή τους; Το κατασκευασμένο από μπαμπού γλαστράκι που προτείνει η Greenpeace έρχεται να δώσει τη λύση. Συνοδεύεται από χώμα και σπόρους ηλιοτρόπιου, για να μην καταλήξει να εκτελεί χρέη μολυβοθήκης. Αγοράστε το online από το e-shop της Greenpeace

Χιονόμπαλα από τον Αρκτούρο
Τιμή: 13€
Η καφέ αρκούδα, την οποία προστατεύει χρόνια τώρα στην Ελλάδα ο Αρκτούρος, βολτάρει στα χιόνια με την γούνα της φουντωμένη, μέσα σε αυτήν την χιονόμπαλα που έχει ύψος έντεκα εκατοστών. Ιδανική για να διακοσμήσει από γραφεία μέχρι παιδικά δωμάτια, έρχεται σε συσκευασία δώρου –αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία. Αγοράστε την online από το e-shop του Αρκτούρου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v