8 αλήθειες που κατάλαβες για τη γάτα σου στην καραντίνα

Η καραντίνα σε έκανε να περάσεις πολλές μέρες μαζί με την εφτάψυχη παρέα σου. Και είναι σίγουρο πως ανακάλυψες πολλά.
8 αλήθειες που κατάλαβες για τη γάτα σου στην καραντίνα

Οι γάτες δεν έχουν ανάγκη από παρέα όσο οι σκύλοι. Αποτελούν τον ορισμό της ζωικής αυτονομίας. Όμως τώρα που πέρασες τόσες ώρες μαζί της, ίσως να συνειδητοποίησες και μερικά ακόμα πράγματα για την τριχωτή του παρέα.

Θέλει χρόνο μόνη της

Το βιολογικό της ρολόι δεν είναι ρυθμισμένο με σένα να είσαι όλη μέρα στο σπίτι. Το ότι περνάς περισσότερο χρόνο μαζί της τη μέρα σημαίνει πως την κρατάς ξύπνια κι αυτό μπορεί να την κάνει να συμπεριφέρεται περίεργα.



Της αρέσει η ηλιοθεραπεία

Παρατήρησες πως άραζε με τις ώρες σε εκείνο το σημείο του σπιτιού που έσκαγε το φως του ήλιου και πόσο χαρούμενη έμοιαζε; Ε ναι λοιπόν, δεν αρέσει μόνο σε εμάς η ηλιοθεραπεία. Θέλουν και τα κατοικίδια να συνθέσουν βιταμίνη D μάλλον.

 

Νέος συνάδελφος

Οτιδήποτε καινούργιο φέρνεις μέσα στο σπίτι ξέρεις πολύ καλά πως αποτελεί αντικείμενο… έρευνας για τη γάτα σου. Σε αντίθεση με το τι λένε, η περιέργεια δεν την σκότωσε και ούτε πρόκειται, πόσο μάλλον όταν αφορά την εμφάνιση ενός laptop. Για την ακρίβεια ίσως ανακαλύψεις πως έχεις έναν νέο συνάδελφο.



Κάνε ένα Kit Cat

Παρατήρησες πως αν δούλευες για αρκετή ώρα πάνω από τον υπολογιστή κάποια στιγμή στο διπλανό δωμάτιο γινόταν χαμός ή ένιωθες στο πόδι σου κάποιο σκούντημα; Ω ναι, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα και η γάτα είναι εκεί για να στο υπενθυμίσει να ασχοληθείς και λίγο μαζί της.

Πώς δουλεύει αυτό;

Ένα άλλο πράγμα που φαίνεται πως τραβά τις γάτες στην καραντίνα είναι τα online meetings. Παρατήρησες πόσες φορές ανέβηκε πάνω σου την ώρα που μιλούσες με συναδέλφους; Άγνωστα αι βουλαί της, μπορεί απλά να ήθελε να πει τη γνώμη της σε κάτι. Τι εννοείς δεν έχει γνώμη;



Εδώ, στον αγώνα

Όσο περισσότερο χρόνο περνάς σπίτι, τόσο περισσότερο παρατηρείς όλα αυτά τα περίεργα πράγματα που κάνει η γάτα σου όταν λείπεις. Ανεβαίνει σε τραπέζια, μυρίζει, περιεργάζεται, προσπαθεί να ανοίξει πόρτες ή ντουλάπες, να ρίξει τα μαγνητάκια από το ψυγείο ή να κάνει μια επίσκεψη στο ντουζ, γιατί έτσι.

 

Stand By Me

Τα ζώα καταλαβαίνουν πότε πιεζόμαστε και μπορεί οι γάτες να μην είναι σαν τα υπόλοιπα ζώα, όμως τουλάχιστον σε αυτό μοιάζουν αρκετά. Μην απορήσεις λοιπόν αν σε κάποια φάση της καραντίνας που ένιωσες περίεργα, την είδες ξαφνικά να ανεβαίνει πάνω σου για να σε «κάνει παρέα».

 

Βαριέται

Κι αυτή όπως κι εσύ, υπάρχουν μέρες που μπορεί να βαριέται θανάσιμα. Να μην έχει όρεξη να παίξει, να νιαουρίσει ή να σου τριφτεί. Είναι απόλυτα ανθρώπινο και γατανοητό. Σεβάσου την επιλογή της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v