@HOMEΟΙΚΟΣ ΚΑΙ DESIGN

Απίστευτες συμβουλές για decluttering

Αν το σπίτι σου είναι ένα χάος με πεταμένα, ανοργάνωτα πράγματα, ήρθε η ώρα να το αδειάσεις—και μαζί να αδειάσεις την ζωή σου από αρνητική ενέργεια.


Ο μινιμαλισμός δεν είναι μόνο μια τέλεια στιλιστική άποψη. Είναι τρόπος ζωής, και δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν δείξει ότι με το να ξεφορτωνόμαστε τα περιττά αντικείμενα από τον χώρο μας, μπορούμε να είμαστε πιο λειτουργικοί και ευτυχισμένοι.

Πώς θα το καταφέρουμε όμως; Ορίστε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές.

*Μια καλή ιδέα αν έχετε παντού πεταμένα χαρτιά στο σπίτι είναι να ορίσετε ένα συγκεκριμένο συρτάρι για τους λογαριασμούς, τις αποδείξεις, τα σημαντικά έγγραφα… Έτσι θα τα έχετε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή—αρκεί να διατηρείτε αυτό το συρτάρι οργανωμένο.

*Ξεκινήστε αργά. Επιλέξτε μια επιφάνεια στο σπίτι – έναν πάγκο, ένα τραπέζι – να είναι επίσημα ο “καθαρός” σας χώρος. Αδειάστε τον από άχρηστα και μη λειτουργικά αντικείμενα, και σιγά-σιγά προσπαθήστε να επεκτείνετε αυτόν τον χώρο.

*Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα και αποφασίστε τι δεν χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν αποχυμωτή που έχετε να χρησιμοποιήσετε τρία χρόνια, μάλλον θα ήταν καλύτερο να τον βάλετε σε ένα ντουλάπι.

*Εφόσον έχετε κάνει την αρχή σε μικρές γωνιές του σπιτιού και νιώθετε πως συνηθίζετε και σας αρέσει η ιδέα των καθαρών, χωρίς περιττά αντικείμενα χώρων, προγραμματίστε ένα σαββατοκύριακο για να κάνετε αυτήν ακριβώς την δουλειά και στο υπόλοιπο σπίτι. Μην βιάζεστε. Όλα έχουν να κάνουν με το να δημιουργείτε έναν όμορφο και ασφαλή για εσάς χώρο, συνεπώς κάντε τα όλα με το δικό σας πρόγραμμα.

*Διαλέξτε πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε τακτικά, αλλά δεν έχουν σταθερή θέση, και αναθέστε τους μια θέση. Πλέον, θα είναι πιο εύκολο να τα χρησιμοποιείτε, και θα νιώσετε άμεσα ότι η ζωή σας έχει λίγη περισσότερη οργάνωση.

*Μερικές φορές είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Άλλες, πάλι, όχι και τόσο. Αυτά τα αντικείμενα, μέχρι να αποφασίσετε, μπορούν να τοποθετηθούν όλα μαζί. Έτσι και θα ξέρετε πού βρίσκονται, στην περίπτωση που τα χρειαστείτε, και δεν θα πιάνουν περιττό χώρο στο σπίτι σας.

*Αν μιλάμε για αντικείμενα με χρηστική αξία ή ρούχα, το να τα δώσετε σε άτομα που τα έχουν ανάγκη είναι κι ένας έξτρα τρόπος να προσφέρετε. Αυτό δεν είναι συμβουλή decluttering για το σπίτι, αλλά για την ψυχή.

*Μπαίνοντας στο μπάνιο, πρέπει να αισθάνεστε γαλήνη. Τα άδεια κουτιά από σαμπουάν και τα ξυραφάκια από το 2015 δεν προκαλούν γαλήνη.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."

Horace Walpole

  • -1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» κριτική του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία», από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη.

    -1879: Ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο οποίος λειτουργεί 13½ ώρες προτού σβήσει.

    -1918:Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στην Αθήνα. Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ απαρτίζεται από τους Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Ηλ. Δελαζάνο, Ε. Μαχαίρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2