Πως να φτιάξω πανέμορφες ανθοδέσμες

Βάλτε χρώμα και άνοιξη στο σπίτι σας με σούπερ DIY ανθοδέσμες σε βάζα, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές και κόλπα.
Πως να φτιάξω πανέμορφες ανθοδέσμες

Ο κανόνας των τριών

Κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε μια ανθοδέσμη, φανταστείτε την σε τρία επίπεδα: το πρώτο είναι η βάση της, με λουλούδια που έχουν ογκώδες μίσχο, μετά κάτι ανθισμένο όπως τριαντάφυλλα ή ορτανσίες και τέλος, στο τρίτο επίπεδο πρασινάδες. Από μόνες τους δεν λένε και πολλά, όμως μαζί με τα άλλα δύο επίπεδα αναδεικνύουν την σύνθεσή σας.

Μεταμορφώνοντας τις τουλίπες

Αν θέλετε να φτιάξετε μπουκέτο με τουλίπες και να του δώσετε αέρα… εξωτικό, βάλτε τον αντίχειρά σας κάτω από κάθε πέταλο και «τυλίξτε» το με το δείκτη σας. Έτσι θα μοιάζουν με καμέλιες.



Το κόλπο με το λαστιχάκι

Το λαστιχάκι για τα μαλλιά είναι επίσης εξαιρετικό για να κρατά τα λουλούδια του μπουκέτου σας στη θέση τους. Βάλτε το γύρω από τους μίσχους, περίπου 10 εκατοστά κάτω από τα άνθη. Ιδανικά θα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τη στάθμη του νερού στο βάζο για να γίνει… αόρατο.

Διαφορά ύψους

Για να φτιάξετε όμορφο εφέ στο μπουκέτο σας, ξεκινήστε βάζοντας στο βάζο δύο ή τρία λουλούδια με μπουμπούκια (π.χ. κρίνους) και μια πρασινάδα (φωτό) για να δώσετε το στίγμα της σύνθεσης, και παίξτε με τις γωνίες τοποθέτησης για να φτιάξετε αίσθηση ύψους και πλάτους. Συνεχίστε προσθέτοντας ανθισμένα λουλούδια στην άκρη του βάζου και τουλάχιστον ένα από αυτά σε ύψος πέντε εκατοστά ψηλότερα.



Άνοιξη και καλοκαίρι

Ένας συνδυασμός μπουκέτου από νάρκισσους, ανεμώνες, τουλίπες και νεραγκούλες φτιάχνει μια υπέροχη παλέτα η οποία φέρνει την άνοιξη στο σπίτι σας. Και το καλοκαίρι, γιατί όχι;

Ένα πρωτότυπο βάζο

Σας κούρασε η ιδέα του βάζου; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να φτιάξετε το μπουκέτο σας με βάση τις παραπάνω ιδέες και να το τοποθετήσετε σε μια ωραιότατη χαρτοσακούλα, όπως η παρακάτω. Για τη συγκεκριμένη «συνταγή», χρησιμοποιήστε τουλίπες, ανεμώνες, ευκάλυπτο, ρανούγκουλο και βερόνικα.



Κοίτα μαμά! Χωρίς βάζο!

Τι θα λέγατε για κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό; Αφήστε άνθη από υάκινθο σε μια γυάλινη λεκάνη να επιπλέουν. Πώς θα το κάνετε; Γεμίζετε μια γυάλινη λεκάνη μέχρι τη μέση με νερό και τοποθετείτε σ’ αυτήν άνθη από υάκινθο μαζεύοντας τα κοτσάνια τους και τοποθετώντας από πάνω ένα χαλικάκι. Τέλος τη γεμίζετε με νερό.

Μίνιμαλ πράγματα

Οι παιώνιες πέρα από υπέροχα χρώματα έχουν και ένα ακόμα καλό: δε χρειάζονται… παρέα. Μπορείτε να της βάλετε μόνες τους σε ένα μικρό βαζάκι ή να φτιάξετε μπουκετάκια και να τα βάλετε σε ένα στιλάτο ποτήρι. 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v