Πώς θα στολίσεις το σπίτι χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Δεν είναι ανάγκη να δώσεις μισό μισθό για να στολίσεις το σπίτι σου. Πάρε ιδέες που δεν θα σου τινάξουν το μπάτζετ στον αέρα.
Πώς θα στολίσεις το σπίτι χωρίς να ξοδέψεις πολλά
Αν κάθε χρόνο το στόλισμα του σπιτιού σου αφαιρεί μπόλικα €€ από τον λογαριασμό σου, τότε μάλλον φέτος ήρθε η στιγμή να κάνεις λίγη οικονομία. Οι καιροί είναι δύσκολοι, και ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις και λίγη αποταμίευση.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια κοστίζουν και συνήθως κοστίζουν αρκετά. Υπάρχει όμως τρόπος να δώσεις γιορτινό αέρα στους χώρους του σπιτιού, χωρίς πολλά… πολλά (ευρώ).

Δες πως.

Φτιάξε έναν «πολυέλαιο» με μπιχλιμπίδια

Χρησιμοποίησε ένα φτηνό πλαστικό χούλα χουπ ως βάση, βάψ’το με σπρέι σε χρώμα γιορτινό, και δέσε πάνω του ό,τι στολίδι σου έχει μείνει στη ντουλάπα, σε διάφορα ύψη. Κρέμασέ το από το ταβάνι πάνω από ένα τραπέζι με ένα καλώδιο και έχεις τον πιο γιορτινό «πολυέλαιο».



Πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα

Βρες μια παλιά κορνίζα ή έναν σπασμένο καθρέφτη για να ξορκίσει τη γρουσουζιά, καθάρισέ τα από τυχόν υπολείματα/σπασμένα γυαλιά και βάλτο σαν κορνίζα στον τοίχο, κρεμώντας πάνω του πάσης φύσεως στολίδια ή λοιπά διακοσμητικά.



Γιορτινή ταπετσαρία

Ζέστανε και δώσε εορταστικό αέρα στο χολ ή την είσοδο, βάζοντας μια ταπετσαρία σε ένα σημείο του τοίχου πίσω από ένα τραπέζι. Δε χρειάζεται να καλύψεις όλον τον τοίχο, ακόμα και μερικά μέτρα μπορούν να δώσουν γιορτινή διάθεση.



Γιορτινό καλωσόρισμα

Φρόντισε η κεντρική σου πόρτα να δίνει τον εορταστικό τόνο με ένα όμορφο στεφάνι από έλατο ή κουκουνάρια. Δεν είναι πολύ ακριβά – δες εδώ

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλλεις δυο κόκκινες κορδέλες και να την κάνεις να μοιάζει με δώρο.



Φωτεινά βαζάκια

Δεν είναι ανάγκη να γεμίσεις τον χώρο σου με δεκάδες λαμπάκια. Αρκούν μερικά φωτάκια τα οποία θα βάλεις μέσα σε βάζα που δε χρειάζεσαι, και θα τα τοποθετήσεις σε ένα τραπεζάκι.



Ο τοίχος με τις κάρτες

Αν δεν έχεις πολλά ράφια, μπορείς να φτιάξεις μια ωραία σύνθεση με χριστουγεννιάτικες κάρτες στον τοίχο, χρησιμοποιώντας κορδέλες που δεν χρειάζεσαι, σε διάφορα μήκη.



Φρούτα… στολίδια

Φτιάξε οικονομικά διακοσμητικά για το δέντρο του ψήνοντας φρούτα. Τα μανταρίνια, για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει λόγω σχήματος και μυρωδιάς. Αποξηραίνονται εύκολα και αναδύουν μια άκρως γιορτινή ευωδία. Κόψ’τα από πάνω προς τα κάτω για να στεγνώσουν πιο γρήγορα και να βγάλουν περισσότερο από το γλυκό τους άρωμα.



Πηγή: idealhome.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v