Πώς θα φτιάξεις το ιδανικό σκηνικό για χουχούλιασμα

Κρύο, καιρός για… σπίτι. Αν είναι να γίνεις σπιτόγατος, όμως, καν’ το σωστά, με τις ιδέες για κατ’ οίκον χουχούλιασμα που συγκεντρώσαμε.

Πρόσθεσε μαξιλάρια. Θα σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις στο κρεβάτι κάθε στιγμή, χωρίς να ξοδέψεις πολλά.




Μιλώντας για μαξιλάρια, γιατί να περιοριζόμαστε στο κρεβάτι; Φτιάξε ένα καλάθι σαν αυτό, για να έχεις πρόχειρα τα… σύνεργα του χουχουλιάσματος και στο σαλόνι.



Να και άλλη μία εκδοχή.


Βάλε τα κεριά σου μέσα σε βαζάκια. Κάνουν το φως τους να διαχέεται καλύτερα, δημιουργώντας έξτρα ρομαντίκ ατμόσφαιρα.

 

 

Σκούρυνε τα χρώματα. Μπορεί το παράδειγμα της φωτογραφίας να σου φαίνεται κάπως εξτρίμ, αλλά οι έρευνες λένε πως όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα (σε σεντόνια, κουβέρτες, αξεσουάρ…) τόσο πιο κόουζι μας φαίνεται ένας χώρος.

 

 

Πρόσθεσε κουβερτούλες. Τις βρίσκεις στο Jumbo σε μονοψήφιο κόστος, και κάνουν θαύματα στο να αναδείξουν σε χουχουλιάρικο ακόμα και τον πιο αυστηρό χώρο.

 

 

Αν έχεις τζάκι, μετέφερε την πιο αναπαυτική σου πολυθρόνα δίπλα του. Προφανές ναι, αλλά πολλές φορές το πώς έχεις συνηθίσει έναν χώρο δεν σε αφήνει να σκεφτείς ούτε την απλούστερη αλλαγή.

 

 

Φτιάξε μια γωνιά διαβάσματος.

 

 

Αν έχει και τζάκι και βιβλία, ακόμα καλύτερα.

 

 

Κρέμασε φωτάκια. Είναι πάμφθηνα, και έχουν τις μαγικές δυνάμεις να κάνουν κάθε χώρο χουχουλιαστό στη στιγμή.

 

 

 

 

Μην υποτιμάς το φυσικό φως. Ό,τι και να λέμε, όσο ωραία και αν είναι τα χουχουλιαστά βράδια του χειμώνα, η ανεπαρκής έκθεση σε φυσικό φως μπορεί να προκαλέσει ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης.

Γι’ αυτό, έστω και τις ελάχιστες ώρες που έχουμε φως τον χειμώνα, τράβα τις κουρτίνες, άνοιξε τα παντζούρια, θυσίασε λίγο από το κόουζινες που έχεις φτιάξει προκειμένου να μπει ήλιος στο σπίτι. Ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v